Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Forge server couldn't start, pls help


Recommended Posts

Game version is 1.16.5, no mods were installed, using Java8 while it happened. And I have multiple different versions of Java including Java8, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18 were installed in my system, but there is only Java8's path inside the environment variable. Could them be one of the reasons? I'm new here so I almost don't know anythings about forge server. Please tell me if you need other files or logs.

Following is the output inside CMD after I open the "start.bat":

ECHO 处于打开状态。

C:\Users\30121\Desktop\N0u3_OL_server>"C:\Program Files\Java\jre1.8.0_321\bin\java.exe" -Xms2G -Xmx2G -jar forge-1.16.5-36.2.35.jar nogui
2022-05-25 12:42:52,637 main ERROR Error processing element Queue ([Appenders: null]): CLASS_NOT_FOUND
2022-05-25 12:42:52,670 main WARN Advanced terminal features are not available in this environment
2022-05-25 12:42:52,709 main ERROR Unable to locate appender "ServerGuiConsole" for logger config "root"
[12:42:52] [main/INFO] [cp.mo.mo.Launcher/MODLAUNCHER]: ModLauncher running: args [--gameDir, ., --launchTarget, fmlserver, --fml.forgeVersion, 36.2.35, --fml.mcpVersion, 20210115.111550, --fml.mcVersion, 1.16.5, --fml.forgeGroup, net.minecraftforge, nogui]
[12:42:52] [main/INFO] [cp.mo.mo.Launcher/MODLAUNCHER]: ModLauncher 8.1.3+8.1.3+main-8.1.x.c94d18ec starting: java version 1.8.0_321 by Oracle Corporation
[12:42:53] [main/INFO] [ne.mi.fm.lo.FixSSL/CORE]: Added Lets Encrypt root certificates as additional trust
Exception in thread "main" [12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]: java.lang.NoClassDefFoundError: com/google/common/base/Preconditions
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at org.spongepowered.asm.service.modlauncher.MixinTransformationHandler.offer(MixinTransformationHandler.java:67)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at org.spongepowered.asm.service.modlauncher.MixinServiceModLauncher.offer(MixinServiceModLauncher.java:162)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at org.spongepowered.asm.launch.MixinBootstrap.offerInternals(MixinBootstrap.java:227)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at org.spongepowered.asm.launch.MixinBootstrap.start(MixinBootstrap.java:148)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at org.spongepowered.asm.launch.MixinTransformationServiceAbstract.initialize(MixinTransformationServiceAbstract.java:88)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at cpw.mods.modlauncher.TransformationServiceDecorator.onInitialize(TransformationServiceDecorator.java:68)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at cpw.mods.modlauncher.TransformationServicesHandler.lambda$initialiseTransformationServices$7(TransformationServicesHandler.java:107)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at java.util.HashMap$Values.forEach(Unknown Source)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at cpw.mods.modlauncher.TransformationServicesHandler.initialiseTransformationServices(TransformationServicesHandler.java:107)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at cpw.mods.modlauncher.TransformationServicesHandler.initializeTransformationServices(TransformationServicesHandler.java:59)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at cpw.mods.modlauncher.Launcher.run(Launcher.java:76)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at cpw.mods.modlauncher.Launcher.main(Launcher.java:66)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at net.minecraftforge.server.ServerMain$Runner.runLauncher(ServerMain.java:49)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at net.minecraftforge.server.ServerMain$Runner.access$100(ServerMain.java:46)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at net.minecraftforge.server.ServerMain.main(ServerMain.java:43)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]: Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.google.common.base.Preconditions
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
[12:42:53] [main/INFO] [STDERR/]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:         ... 15 more

C:\Users\30121\Desktop\N0u3_OL_server>pause
请按任意键继续. . .

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, diesieben07 said:

How exactly did you install the  server? Show a screenshot of your mods folder.

I don't have a mods folder, above is the photo of the folder where the server is.

Link to comment
Share on other sites

I downloaded the forge installer, choose the "Install server" to this server folder and wait a few hours to let it download files, after it finished, there were only "libraries"folder, "forge-1.16.5-36.2.35.jar"and"minecraft_server". Then I double clicked the "minecraft_server.1.16.5.jar", the "eula.txt" and "server.properties" appeared without any window, I opened eula and turn the false to true. Then I write a .bat file. Its content is:

@echo
"C:\Program Files\Java\jre1.8.0_321\bin\java.exe" -Xms2G -Xmx2G -jar forge-1.16.5-36.2.35.jar nogui
pause

I save it and opened it, CMD showed the error code in the top post.

Link to comment
Share on other sites

What have you done to install this server?

8 minutes ago, AKappaGG980 said:

wait a few hours to let it download files

A few hours? The libraries folder is less than 100MB. Assuming "few hours" means even just 2 hours, this would mean a download speed of around 100 kbit/s. Are you on a 56K modem?

Please share the installer log as well.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.