Jump to content

[1.18.2] Custom armor set extending DyeableArmorItem is dye-able, but not displaying


Recommended Posts

Posted (edited)

Title explains it all, I think.

I'm attempting to make an armor set that extends from DyeableArmorItem instead of ArmorItem and for some reason the armor model's color is not changing in-game. While the dye crafting recipes work, the resulting "tint colors" are not showing up on my character or on the inventory icon (except for the "Dyed" tag).

Any assistance?

Edited by CatzRule81
Edited post title to be more direct in hopes of obtaining accurate responses. The previous title gives off impressions of stupidity. Then again, it was around 1AM when I posted this at first, sooo...
Link to comment
Share on other sites

  • CatzRule81 changed the title to [1.18.2] Custom armor set extending DyeableArmorItem is dye-able, but not displaying
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
On 5/15/2024 at 3:12 PM, Toasterkid said:

Your files are named like this?

  • armormaterial_layer_1.png
  • armormaterial_layer_1_overlay.png
  • armormaterial_layer_2.png
  • armormaterial_layer_2_overlay.png

Sorry for the delayed response. Yes, my armor textures are named as such, although the overlay PNGs are just fully transparent images because I wanted the entire armor to be dyed. Not just only certain areas like how leather armor has it.

leather armor overlays are the sole reason I'm trying to do this lol.

EDIT: Only the items have overlay textures, unsure what to do with the armor textures because I can't access Vanilla's own PNG files. For some reason...

Edited by CatzRule81
Link to comment
Share on other sites

Update on the above: Just tried creating blank (fully transparent) armor overlay layers named similarly to what Toasterkid specified, no changes. I wish this was as simple as just editing *.json  data files in the same way I could put layering on the "item in hand" models but apparently Minecraft is not gonna be easy about this one.

Using CTRL+F to search the vanilla DyeableLeatherItem and DyeableArmorItem for words such as "layer", "overlay", and "color" doesn't help much either. Might be something with the Forge getArmorTexture() method but I'm not sure how to do layering with those, since all that method is meant to return is a single String value.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • So im full into world generation right now, carving shit for a dimension I'm doing. I understand what the CarvingMask is, if i understand correctly, an array of bits that, for each chunk, marks wether the block the bit represent is (1) or isn't (0) carved. But I'm not seeing what uses it can have. Under what circumstances is good to make and keep track of a carvingmask?
    • Yes, it is possible. You should develop the API as a separate project. Wether you want your mod to have the API integrated or have a dependency on it is up to you. I'd say that for testing the API integration, you should have it separated and add it as a dependency to your mod (at least, thats how I've done it in the past).   I recall there is also option to compile different parts of your project on different jars. Either way, thats more of a forgegradle question, if i understand it correctly
    • forge simply won't boot up no matter how many mods are installed, i tried only the 1.20.1 and 1.20.6 versions and the same thing happened: nothing. the only thing that shows up in the logs is this   [14jun.2024 11:07:34.757] [main/INFO] [cpw.mods.modlauncher.Launcher/MODLAUNCHER]: ModLauncher running: args [--username, {MINECRAFT_USERNAME}, --version, 1.20.1, --gameDir, C:\Users\{COMPUTER_USERNAME}\AppData\Roaming\com.modrinth.theseus\profiles\s, --assetsDir, C:\Users\{COMPUTER_USERNAME}\AppData\Roaming\com.modrinth.theseus\meta\assets, --assetIndex, 5, --uuid, {MINECRAFT_UUID}, --accessToken, ????????, --clientId, c4502edb-87c6-40cb-b595-64a280cf8906, --xuid, 0, --userType, msa, --versionType, release, --width, 854, --height, 480, --launchTarget, forgeclient, --fml.forgeVersion, 47.2.17, --fml.mcVersion, 1.20.1, --fml.forgeGroup, net.minecraftforge, --fml.mcpVersion, 20230612.114412] [14jun.2024 11:07:34.765] [main/INFO] [cpw.mods.modlauncher.Launcher/MODLAUNCHER]: ModLauncher 10.0.9+10.0.9+main.dcd20f30 starting: java version 17.0.11 by Azul Systems, Inc.; OS Windows 10 arch amd64 version 10.0 [14jun.2024 11:07:34.946] [main/WARN] [net.minecraftforge.fml.loading.FMLConfig/CORE]: Configuration file C:\Users\{COMPUTER_USERNAME}\AppData\Roaming\com.modrinth.theseus\profiles\s\config\fml.toml is not correct. Correcting [14jun.2024 11:07:34.948] [main/INFO] [net.minecraftforge.fml.loading.FMLConfig/CORE]: Incorrect key [earlyWindowSkipGLVersions] was corrected from null to [] [14jun.2024 11:07:34.948] [main/INFO] [net.minecraftforge.fml.loading.FMLConfig/CORE]: Incorrect key [earlyWindowSquir] was corrected from null to false [14jun.2024 11:07:34.970] [main/INFO] [net.minecraftforge.fml.loading.ImmediateWindowHandler/]: Loading ImmediateWindowProvider fmlearlywindow [14jun.2024 11:07:35.208] [main/INFO] [EARLYDISPLAY/]: Trying GL version 4.6   i tried in two different computers and had the same results help.....
    • Get the latest drivers from their website - do not update via system
    • https://paste.ee/p/2yikd  After installing curse forge and running 1.20.1 with 0 mods, only forge 47.3.1, this report is being yielded. Vanilla minecraft is not crashing, and I initially thought it was a mod issue, but it is clear now there is some sort of interaction between forge and my computer occurring.  Here are my computer specs for anyone wondering: TUF gaming A15 ASUS running Windows 11 Processor: AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics, fully updated (31.0.12014.6) Graphics: NVIDIA GeFORCE GTX 1660 Ti, fully updated game-ready drivers (32.0.15.5599)  I have been told this an error code related to graphics drivers, but both my integrated and dedicated drivers are entirely up to date. My AMD drivers have no version to roll back to and have never previously encountered this issue. I am seriously confused by this because I have never had an issue with running forge in the past and frequently play modded MC. This issue was exactly the same when I ran 1.19.2 with Forge version 43.2.0,  again with no mods.  Please help!!
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.