Jump to content

Using RenderSystem.setShaderColor() in RenderPlayerEvent.Pre and resetting in RenderPlayerEvent.Post does not tint player.


Recommended Posts

Here is my code:

@Mod.EventBusSubscriber(modid = Mod.MODID, bus = Mod.EventBusSubscriber.Bus.FORGE, value = Dist.CLIENT)
public class PlayerRenderModifications {
    @SubscribeEvent
    public static void prePlayerRender(RenderPlayerEvent.Pre evt) {
        RenderSystem.setShaderColor(0.0F, 1.0F, 1.0F, 1.0F);
    }
    @SubscribeEvent
    public static void postPlayerRender(RenderPlayerEvent.Post evt) {
        RenderSystem.setShaderColor(1.0F, 1.0F, 1.0F, 1.0F);
    }
}

This code is supposed to tint the player blue, however it doesn't tint the player at all (yes i know it only runs in f5 mode or when rendering players in multiplayer).

I had also done some testing and it seems if I remove "postPlayerRender" then it tints the player, and also tints everything else that renders after the player (like other entities, clouds, etc.)

 

If you need me to provide other information then go ahead and ask!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.