Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Minecraft crash when i start a new world


Miller786
 Share

Recommended Posts

i need help!  :'(

 

i have installed forge,started minecraft, started a new world and it crashed

 

crash message:

 

---- Minecraft Crash Report ----

// Who set us up the TNT?

 

Time: 12/09/12 19.07

Description: Unexpected error

 

java.lang.NoClassDefFoundError: paulscode/sound/SoundSystem

at ayq.a(SoundManager.java:235)

at net.minecraft.client.Minecraft.a(Minecraft.java:1937)

at net.minecraft.client.Minecraft.a(Minecraft.java:1885)

at net.minecraft.client.Minecraft.a(Minecraft.java:1821)

at aoo.a(GuiCreateWorld.java:258)

at apn.a(SourceFile:64)

at aoo.a(GuiCreateWorld.java:397)

at apn.d(SourceFile:112)

at apn.m(SourceFile:100)

at net.minecraft.client.Minecraft.l(Minecraft.java:1482)

at net.minecraft.client.Minecraft.J(Minecraft.java:834)

at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:764)

at java.lang.Thread.run(Thread.java:680)

Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: paulscode.sound.SoundSystem

at cpw.mods.fml.relauncher.RelaunchClassLoader.findClass(RelaunchClassLoader.java:125)

at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)

at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)

... 13 more

Caused by: java.lang.NullPointerException

at org.objectweb.asm.ClassReader.<init>(Unknown Source)

at cpw.mods.fml.common.asm.transformers.SideTransformer.transform(SideTransformer.java:27)

at cpw.mods.fml.relauncher.RelaunchClassLoader.runTransformers(RelaunchClassLoader.java:167)

at cpw.mods.fml.relauncher.RelaunchClassLoader.findClass(RelaunchClassLoader.java:118)

... 15 more

 

Relevant Details:

- Minecraft Version: 1.3.2

- Operating System: Mac OS X (x86_64) version 10.5.8

- Java Version: 1.6.0_26, Apple Inc.

- Java VM Version: Java HotSpot 64-Bit Server VM (mixed mode), Apple Inc.

- Memory: 437892664 bytes (417 MB) / 519110656 bytes (495 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)

- JVM Flags: 3 total; -Xbootclasspath/a:/System/Library/PrivateFrameworks/JavaApplicationLauncher.framework/Resources/LauncherSupport.jar -Xms512M -Xmx1024M

- FML: FML v3.1.1.368 Minecraft Forge 4.1.2.259 2 mods loaded, 2 mods active

FML [Forge Mod Loader] (coremods) Unloaded->Constructed->Pre-initialized->Initialized->Post-initialized->Available

Forge [Minecraft Forge] (coremods) Unloaded->Constructed->Pre-initialized->Initialized->Post-initialized->Available

- LWJGL: 2.4.2

- OpenGL: ATI Radeon X1600 OpenGL Engine GL version 2.0 ATI-1.5.48, ATI Technologies Inc.

- Is Modded: Definitely; 'forge,fml'

- Type: Client

- Texture Pack: Default

- Profiler Position: N/A (disabled)

Link to comment
Share on other sites

For once, I direct you to the ModLoader thread (not to download it, but rather, for Risu's excellent instructions)

There's a install tutorial for mac.

Or just use MultiMC or Magic Launcher.

Read the EAQ before posting! OR ELSE!

 

This isn't building better software, its trying to grab a place in the commit list of a highly visible github project.

 

www.forgeessentials.com

 

Don't PM me, I don't check this account unless I have to.

Link to comment
Share on other sites

now forge works, i installed a mod and thats what i get when minecraft is starting a new world

 

 

---- Minecraft Crash Report ----

// Hey, that tickles! Hehehe!

 

Time: 13/09/12 12.44

Description: Unexpected error

 

java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 28748

at uo.a(SourceFile:14)

at vk.k(SourceFile:220)

at agb.b(SourceFile:57)

at avg.q(RenderBlocks.java:3764)

at avg.b(RenderBlocks.java:382)

at aus.a(WorldRenderer.java:218)

at avb.a(RenderGlobal.java:1445)

at auw.a(EntityRenderer.java:1005)

at auw.b(EntityRenderer.java:890)

at net.minecraft.client.Minecraft.J(Minecraft.java:871)

at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:764)

at java.lang.Thread.run(Thread.java:680)

 

Relevant Details:

- Minecraft Version: 1.3.2

- Operating System: Mac OS X (x86_64) version 10.5.8

- Java Version: 1.6.0_26, Apple Inc.

- Java VM Version: Java HotSpot 64-Bit Server VM (mixed mode), Apple Inc.

- Memory: 401007936 bytes (382 MB) / 519110656 bytes (495 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)

- JVM Flags: 3 total; -Xbootclasspath/a:/System/Library/PrivateFrameworks/JavaApplicationLauncher.framework/Resources/LauncherSupport.jar -Xms512M -Xmx1024M

- FML: FML v3.0.196.366 Minecraft Forge 4.1.1.251 3 mods loaded, 3 mods active

FML [Forge Mod Loader] (coremods) Unloaded->Constructed->Pre-initialized->Initialized->Post-initialized->Available->Available->Available

Forge [Minecraft Forge] (coremods) Unloaded->Constructed->Pre-initialized->Initialized->Post-initialized->Available->Available->Available

mod_Steamcraft [mod_Steamcraft] (minecraft.jar) Unloaded->Constructed->Pre-initialized->Initialized->Post-initialized->Available->Available->Available

- LWJGL: 2.4.2

- OpenGL: ATI Radeon X1600 OpenGL Engine GL version 2.0 ATI-1.5.48, ATI Technologies Inc.

- Is Modded: Definitely; 'forge,fml'

- Type: Client

- Texture Pack: Default

- Profiler Position: N/A (disabled)

- World MpServer Entities: 2 total; [atg['Saleri'/95, l='MpServer', x=57,50, y=74,24, z=261,50], no['Creeper'/149, l='MpServer', x=61,50, y=52,00, z=300,50]]

- World MpServer Players: 1 total; [atg['Saleri'/95, l='MpServer', x=57,50, y=74,24, z=261,50]]

- World MpServer Chunk Stats: MultiplayerChunkCache: 15

- Forced Entities: 2 total; [atg['Saleri'/95, l='MpServer', x=57,50, y=74,24, z=261,50], no['Creeper'/149, l='MpServer', x=61,50, y=52,00, z=300,50]]

- Retry Entities: 0 total; []

 

 

is this a problem of forge or of the mod?

Link to comment
Share on other sites

The issue starts with: ColorizerGrass.setGrassBiomeColorizer(this.renderEngine.getTextureContents("/misc/grasscolor.png"));

Which means that somehow your /misc/grasscolor.png is not a valid 255x255 image.

Figure out why it isnt.

This isnt a forge issue.

I do Forge for free, however the servers to run it arn't free, so anything is appreciated.
Patreon: http://www.patreon.com/lexmanos
Paypal: http://paypal.me/LexManos

BitCoin: 1Q8rWvUNMM2T1ZfDaFeeYQyVXtYoeT6tTn

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hi, So as the title says it seems im the only one with this issue, it was working fine yesterday. basically the server just keeps saying Pinging.... and doesn't load, i added a vanilla server to see if all servers would behave the same but no, my modded server was the only one. i asked some of my friends to try connecting and no problem so it seems on my end. I tried connecting even when it says pinging and it just stuck on Encrypting and then timed out Client log https://gist.github.com/thekingtoonboy/1c53875b856e0563b9313a8cc060a4a0.js latest Server log [19Sep2021 06:06:35.440] [Netty Epoll Server IO #2/INFO] [codechicken.lib.config.ConfigSyncManager/]: Skipping config sync, No mods have registered a syncable config. [19Sep2021 06:06:35.529] [Netty Epoll Server IO #2/WARN] [com.connectivity.Connectivity/]: Login payload for Registry minecraft:item is using 111.6286% of max allowed size and will cause errors during login if connectivity is not present on client side. [19Sep2021 06:06:35.543] [Netty Epoll Server IO #2/WARN] [com.connectivity.Connectivity/]: Login payload for Registry minecraft:block is using 87.6082% of max allowed size [19Sep2021 06:06:37.491] [User Authenticator #1/INFO] [net.minecraft.network.login.ServerLoginNetHandler/]: UUID of player KiingSultan is e69dbe58-dd8d-4d26-9317-a643a0ffde12 [19Sep2021 06:08:37.721] [Server thread/INFO] [net.minecraft.network.login.ServerLoginNetHandler/]: com.mojang.authlib.GameProfile@1b416c43[id=e69dbe58-dd8d-4d26-9317-a643a0ffde12,name=KiingSultan,properties={textures=[com.mojang.authlib.properties.Property@38939441]},legacy=false] (/5.193.109.22:50035) lost connection: Timed out [19Sep2021 06:13:10.808] [Netty Epoll Server IO #0/INFO] [codechicken.lib.config.ConfigSyncManager/]: Skipping config sync, No mods have registered a syncable config. [19Sep2021 06:13:10.867] [Netty Epoll Server IO #0/WARN] [com.connectivity.Connectivity/]: Login payload for Registry minecraft:item is using 111.6286% of max allowed size and will cause errors during login if connectivity is not present on client side. [19Sep2021 06:13:10.880] [Netty Epoll Server IO #0/WARN] [com.connectivity.Connectivity/]: Login payload for Registry minecraft:block is using 87.6082% of max allowed size [19Sep2021 06:13:18.792] [User Authenticator #2/INFO] [net.minecraft.network.login.ServerLoginNetHandler/]: UUID of player KiingSultan is e69dbe58-dd8d-4d26-9317-a643a0ffde12 [19Sep2021 06:15:19.013] [Server thread/INFO] [net.minecraft.network.login.ServerLoginNetHandler/]: com.mojang.authlib.GameProfile@28a892fa[id=e69dbe58-dd8d-4d26-9317-a643a0ffde12,name=KiingSultan,properties={textures=[com.mojang.authlib.properties.Property@53a47b26]},legacy=false] (/5.193.109.22:50239) lost connection: Timed out Thanks in advance.
    • This isn't something we can fix (or even work around) without someone on the Dev team having an M1 Mac. For context, this is not a Forge issue, Apple being Apple they decided M1's didn't need backwards compatiblity with their old graphics API when they made the new one and the update to GLFW to accomodate the change hasn't made its way through LWJGL as of this writing
    • Hello. I am trying to add custom ores. Everything seems to be called and executed (when print statements are added), but nothing changes in game. I had it working in 1.16, but not in 1.17. I changed some of it to work with the new forge version, and it compiles without errors, but nothing changes in game. Any help figuring this out is appreciated.   Code: @Mod.EventBusSubscriber public class OreGeneration { public static ImmutableList<TargetBlockState> ORE_TARGET_LIST; public static final ArrayList<ConfiguredFeature<?, ?>> overworldOres = new ArrayList<ConfiguredFeature<?, ?>>(); public static void registerOres(){ ORE_TARGET_LIST = ImmutableList.of(OreConfiguration.target(Predicates.NATURAL_STONE, Blocks.STONE.defaultBlockState())); overworldOres.add(register("tin_ore_block", Feature.ORE.configured(new OreConfiguration(ORE_TARGET_LIST, 5)) .rangeUniform(VerticalAnchor.absolute(0), VerticalAnchor.absolute(48)) .squared() .count(20) )); } private static <FC extends FeatureConfiguration> ConfiguredFeature<FC, ?> register(String name, ConfiguredFeature<FC, ?> configuredFeature) { return Registry.register(BuiltinRegistries.CONFIGURED_FEATURE, new ResourceLocation(Extras.MODID, name), configuredFeature); } @SubscribeEvent(priority = EventPriority.HIGHEST) public static void registerBiomeModification(BiomeLoadingEvent event) { BiomeGenerationSettingsBuilder generation = event.getGeneration(); for(ConfiguredFeature<?, ?> ore : overworldOres){ if (ore != null) { generation.getFeatures(Decoration.UNDERGROUND_ORES).add(() -> { return ore; }); } } } }
    • you haven't, you still store the ModEventBus in a static Field and you register the Renderer of your Entity in FMLCommonSetupEvent and not in FMLClientSetupEvent Edit: you still use static initializer for your EntityTypes, I would recommend you to look again at the basics for the Registry System: FCW or the Forge doc
    • post debug log, if you use java 17 downgrade to java 16, since at the moment not supported by Forge
  • Topics

  • Who's Online (See full list)

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.