Jump to content

How to get the EntityPlayerMP from the command sender


AyyyyLmao

Recommended Posts

Problem with commands is that they can also be executed by non-player objects (command blocks for example).

 

What you need to to then is check if the ICommandSender is an instance of EntityPlayerMP, if yes, cast to it and do your stuff.

Don't ask for support per PM! They'll get ignored! | If a post helped you, click the "Thank You" button at the top right corner of said post! |

mah twitter

This thread makes me sad because people just post copy-paste-ready code when it's obvious that the OP has little to no programming experience. This is not how learning works.

Link to comment
Share on other sites

not sure what your problem is, here's the code

 

EntityPlayerMP player = (EntityPlayerMP) sender; 

1) Don't give copy-paste ready code, it doesn't help anyone

2) What is

sender

isn't a

EntityPlayerMP

?

Don't PM me with questions. They will be ignored! Make a thread on the appropriate board for support.

 

1.12 -> 1.13 primer by williewillus.

 

1.7.10 and older versions of Minecraft are no longer supported due to it's age! Update to the latest version for support.

 

http://www.howoldisminecraft1710.today/

Link to comment
Share on other sites

not sure what your problem is, here's the code

 

EntityPlayerMP player = (EntityPlayerMP) sender; 

1) Don't give copy-paste ready code, it doesn't help anyone

2) What is

sender

isn't a

EntityPlayerMP

?

Its ICommandSender

 

Sorry but I couldn't help but notice your username.

Reddit?

Its my IGN :P I dont have reddit ;-;

Link to comment
Share on other sites

There are 2 types of icommand sender. player and console. so check if the sender is an instance of player and if it is an player cast it to entityplayermp

I need to get to get the EntityClientPlayerMP, but i cant cast it to EntityPlayerMP .-.

java.lang.ClassCastException: net.minecraft.client.entity.EntityClientPlayerMP cannot be cast to net.minecraft.entity.player.EntityPlayerMP

Link to comment
Share on other sites

There are 2 types of icommand sender. player and console. so check if the sender is an instance of player and if it is an player cast it to entityplayermp

I need to get to get the EntityClientPlayerMP, but i cant cast it to EntityPlayerMP .-.

java.lang.ClassCastException: net.minecraft.client.entity.EntityClientPlayerMP cannot be cast to net.minecraft.entity.player.EntityPlayerMP

 

If you are creating a command the /execute method will give u a ICommandSender. make a if statement if this is instanceof EntityPlayerMP. If it is an instanceof EntityPlayerMP you can cast it to one and use it how you wish.

This method works, I'm actually using it in my own mod.

Link to comment
Share on other sites

You must be doing something wrong.

EntityPlayerMP exists only on server side.

Commands registered using FMLServerStartingEvent call execute() on server side, therefore you can cast ICS to EntityPlayerMP.

Why do you need EntityClientPlayerMP? If you are looking for Client commands, they should be registered with ClientCommandHandler.instance.registerCommand(cmd);

1.7.10 is no longer supported by forge, you are on your own.

Link to comment
Share on other sites

You must be doing something wrong.

EntityPlayerMP exists only on server side.

Commands registered using FMLServerStartingEvent call execute() on server side, therefore you can cast ICS to EntityPlayerMP.

Why do you need EntityClientPlayerMP? If you are looking for Client commands, they should be registered with ClientCommandHandler.instance.registerCommand(cmd);

Everytime i use the command i get this

[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: java.lang.ClassCastException: net.minecraft.client.entity.EntityClientPlayerMP cannot be cast to net.minecraft.entity.player.EntityPlayerMP
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.ayyyylmao.ping.cmds.PingCommand.func_71515_b(PingCommand.java:49)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraftforge.client.ClientCommandHandler.func_71556_a(ClientCommandHandler.java:72)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.client.gui.GuiChat.func_146403_a(GuiChat.java:141)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.client.gui.GuiChat.func_73869_a(GuiChat.java:131)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.client.gui.GuiScreen.func_146282_l(GuiScreen.java:319)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.client.gui.GuiScreen.func_146269_k(GuiScreen.java:276)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.client.Minecraft.func_71407_l(Minecraft.java:1628)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.client.Minecraft.func_71411_J(Minecraft.java:961)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:887)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:148)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:483)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
[22:08:22] [Client thread/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: 	at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)

Link to comment
Share on other sites

I helped you on your last thread by giving you a snippet of code. If you can not figure it out let me expand on that. As I am unaware which version you are doing this for or the MCP mappings being used the method you need to override may be different.

 

@Override public void processCommand(ICommandSender sender, String[] args) {
  if (sender instanceof EntityPlayer) {
    player.addChatComponentMessage(new ChatComponentText(String.valueOf(((EntityPlayerMP) sender).ping)))
  }
}

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • Hello everyone, I'm making this post to seek help for my modded block, It's a special block called FrozenBlock supposed to take the place of an old block, then after a set amount of ticks, it's supposed to revert its Block State, Entity, data... to the old block like this :  The problem I have is that the system breaks when handling multi blocks (I tried some fix but none of them worked) :  The bug I have identified is that the function "setOldBlockFields" in the item's "setFrozenBlock" function gets called once for the 1st block of multiblock getting frozen (as it should), but gets called a second time BEFORE creating the first FrozenBlock with the data of the 1st block, hence giving the same data to the two FrozenBlock :   Old Block Fields set BlockState : Block{minecraft:black_bed}[facing=east,occupied=false,part=head] BlockEntity : net.minecraft.world.level.block.entity.BedBlockEntity@73681674 BlockEntityData : id:"minecraft:bed",x:3,y:-60,z:-6} Old Block Fields set BlockState : Block{minecraft:black_bed}[facing=east,occupied=false,part=foot] BlockEntity : net.minecraft.world.level.block.entity.BedBlockEntity@6d1aa3da BlockEntityData : {id:"minecraft:bed",x:2,y:-60,z:-6} Frozen Block Entity set BlockState : Block{minecraft:black_bed}[facing=east,occupied=false,part=foot] BlockPos{x=3, y=-60, z=-6} BlockEntity : net.minecraft.world.level.block.entity.BedBlockEntity@6d1aa3da BlockEntityData : {id:"minecraft:bed",x:2,y:-60,z:-6} Frozen Block Entity set BlockState : Block{minecraft:black_bed}[facing=east,occupied=false,part=foot] BlockPos{x=2, y=-60, z=-6} BlockEntity : net.minecraft.world.level.block.entity.BedBlockEntity@6d1aa3da BlockEntityData : {id:"minecraft:bed",x:2,y:-60,z:-6} here is the code inside my custom "freeze" item :    @Override     public @NotNull InteractionResult useOn(@NotNull UseOnContext pContext) {         if (!pContext.getLevel().isClientSide() && pContext.getHand() == InteractionHand.MAIN_HAND) {             BlockPos blockPos = pContext.getClickedPos();             BlockPos secondBlockPos = getMultiblockPos(blockPos, pContext.getLevel().getBlockState(blockPos));             if (secondBlockPos != null) {                 createFrozenBlock(pContext, secondBlockPos);             }             createFrozenBlock(pContext, blockPos);             return InteractionResult.SUCCESS;         }         return super.useOn(pContext);     }     public static void createFrozenBlock(UseOnContext pContext, BlockPos blockPos) {         BlockState oldState = pContext.getLevel().getBlockState(blockPos);         BlockEntity oldBlockEntity = oldState.hasBlockEntity() ? pContext.getLevel().getBlockEntity(blockPos) : null;         CompoundTag oldBlockEntityData = oldState.hasBlockEntity() ? oldBlockEntity.serializeNBT() : null;         if (oldBlockEntity != null) {             pContext.getLevel().removeBlockEntity(blockPos);         }         BlockState FrozenBlock = setFrozenBlock(oldState, oldBlockEntity, oldBlockEntityData);         pContext.getLevel().setBlockAndUpdate(blockPos, FrozenBlock);     }     public static BlockState setFrozenBlock(BlockState blockState, @Nullable BlockEntity blockEntity, @Nullable CompoundTag blockEntityData) {         BlockState FrozenBlock = BlockRegister.FROZEN_BLOCK.get().defaultBlockState();         ((FrozenBlock) FrozenBlock.getBlock()).setOldBlockFields(blockState, blockEntity, blockEntityData);         return FrozenBlock;     }  
    • It is an issue with quark - update it to this build: https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/quark/files/3642325
    • Remove Instant Massive Structures Mod from your server     Add new crash-reports with sites like https://paste.ee/  
    • Update your drivers: https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-200-series/amd-radeon-r9-280x
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.