Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[1.8] My Item got no Texture and name


Recommended Posts

I really hate this update xD

I already modded in 1.7 and had no problems but now my item got no texture and its name is wrong.

My codes:

main code:

http://pastebin.com/137hyyXc

Item code:

http://pastebin.com/NkBNT11M

json:

http://pastebin.com/PaAhLdfc

 

I hope somebody can help me. its probably something really stupid like always xD i think i wrote something in caps but i cant find the mistake :/

Im not a native speaker so plserino no haterino

Link to post
Share on other sites

yeah i forgot about the en_US.lang :P

i couldnt find anything wrong with the names so i deleted something and downloaded the workspace from then tutorial i watched. first it worked but then i changed a bit and it stopped working. i downloaded it again but now, even if i change nothing, the item is missing. (the other items are still there)

looks like i will just delete everything and not only src. good that i still got my 1.7.10 version :P

Im not a native speaker so plserino no haterino

Link to post
Share on other sites

1.7.10 version you need to use IIcon for texture. You need a png file as assets/<your_mode_name>/textures/items/<your_item_name>.png.

 

This is the code for giving texture;

	@SideOnly(Side.CLIENT)
@Override
public void registerIcons(IIconRegister reg) {
	this.itemIcon = reg.registerIcon(ref.uid + ":" + (this.getUnlocalizedName().substring(5)));
}

 

Or you can only use this.setTextureName when you register item.

 

Also maybe you forgot to register item like; GameRegistry.registerItem(<item_uid>, "<item_name>");

 

There can be many mistakes, if you explain what the problem is and what you changed clearly, we can help you.

Link to post
Share on other sites

1.7.10 version you need to use IIcon for texture. You need a png file as assets/<your_mode_name>/textures/items/<your_item_name>.png.

 

This is the code for giving texture;

	@SideOnly(Side.CLIENT)
@Override
public void registerIcons(IIconRegister reg) {
	this.itemIcon = reg.registerIcon(ref.uid + ":" + (this.getUnlocalizedName().substring(5)));
}

 

Or you can only use this.setTextureName when you register item.

 

Also maybe you forgot to register item like; GameRegistry.registerItem(<item_uid>, "<item_name>");

 

There can be many mistakes, if you explain what the problem is and what you changed clearly, we can help you.

Please, look at the title...

Don't PM me with questions. They will be ignored! Make a thread on the appropriate board for support.

 

1.12 -> 1.13 primer by williewillus.

 

1.7.10 and older versions of Minecraft are no longer supported due to it's age! Update to the latest version for support.

 

http://www.howoldisminecraft1710.today/

Link to post
Share on other sites

pastebin is blocked by my network server so I can't see your code, if you paste it here, I can help you better, ah sorry I answered you question for 1.7.10 because you said I still got 1.7.10 so I think you use it, ok for 1.8 my item class is this;

 

package net.extend.mod.functions;

import net.minecraft.client.Minecraft;
import net.minecraft.client.resources.model.ModelResourceLocation;
import net.minecraft.creativetab.CreativeTabs;
import net.minecraft.item.Item;
import net.minecraftforge.fml.common.registry.GameRegistry;

public class additem extends Item {

public additem(int stack, String name, CreativeTabs tab, boolean craftReturn) {
	super();

	this.setMaxStackSize(stack);
	this.setCreativeTab(tab);
	this.setUnlocalizedName(name);
		if (craftReturn) {
			this.setContainerItem(this);
		}
	GameRegistry.registerItem(this, name);
}
}

 

I am using that way to register;

 

	public static Item blackDiamond;

 

for Preinit:

	blackDiamond = new additem(64, "blackdiamond", CreativeTabs.tabMaterials, false);

 

for Renders, add this to your main class;

public static void registerRender(Item item) {
	String name = ref.uid + ":" + (item.getUnlocalizedName().substring(5)); //You have to use your modid for ref.uid.
	ModelResourceLocation location = new ModelResourceLocation(name, "inventory");
	Minecraft.getMinecraft().getRenderItem().getItemModelMesher().register(item, 0, location);
}

 

After that in init section; (Not preinit!)

	registerRender(blackDiamond);

 

blackdiamond.json: (extend is my mod id, you need to type there your modid.)

{
    "parent": "builtin/generated",
    "textures": {
        "layer0": "extend:items/blackdiamond"
    },
    "display": {
        "thirdperson": {
            "rotation": [-90, 0, 0],
            "translation": [0, 1, -3],
            "scale": [0.55, 0.55, 0.55]
        },
        "firstperson": {
            "rotation": [0, -135, 25],
            "translation": [0, 4, 2],
            "scale": [1.7, 1.7, 1.7]
        }
    }
}

Link to post
Share on other sites

I am still having problems, here is what my item looks like in game, it is not a block it is an item like a stick

Here is my code:

texture manager http://pastebin.com/aDxGVt5t

main registry http://pastebin.com/JsaWNs4C

HarryPotterWand.json file in \src\main\resources\assets\harrypottercraft\models\item (ive tried the last folder as item and items and still no luck)

http://pastebin.com/QXtfpVJv

ref strings: http://pastebin.com/H9N83HXd

my texture is 128x128, if that is the problem is there any way I can set it to accept images of that size

Link to post
Share on other sites

You need to setUnlocalizedName in your wand class. Because textures load as a name. if your items unlocalizedname is ABC it will check ABC.json file for texture, and if you paste your wand class we can help you better, because we can't see where are you register item.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • setBlockAndUpdate uses flag 3, but I've tried 1, 2, and 4 with no success. Is there any documentation on what these flags do? I found this thread but since I'm using the mojang mappings I don't think I have the same javadocs.   
    • Ok i can't make it work. It gives me this error "java.lang.RuntimeException: Attempted to load class net/minecraft/client/renderer/tileentity/ItemStackTileEntityRenderer for invalid dist DEDICATED_SERVER" I try to move the chestRenderer() methods to a separate class but it keeps to give me this error. I don't know how to separate the Supplier<Callable<ItemStackTileEntityRenderer>> renderMethod parameter to the server registration. I tryied to make a class for only the items, removing it from the Blocks class:   public class Items { public static final DeferredRegister<Item> ITEMS; private static final RegistryObject<Item> MINI_CHEST; private static final RegistryObject<Item> SMELTING_CHEST; private static final RegistryObject<Item> INVISIBLE_CHEST; private static final RegistryObject<Item> TRAP_CHEST; private static final RegistryObject<Item> PITFALL_CHEST; private static final RegistryObject<Item> DRILL_CHEST; private static final RegistryObject<Item> TELEPORT_CHEST; private static final RegistryObject<Item> LOOT_CHEST; private static final RegistryObject<Item> MONSTER_CHEST; private static final RegistryObject<Item> POCKET_DIMENSION_CHEST; private static final RegistryObject<Item> COLOSSAL_CHEST; static { ITEMS = DeferredRegister.create(ForgeRegistries.ITEMS, TenChest.MODID); MINI_CHEST = register("mini_chest", Blocks.MINI_CHEST, ItemBlockRenderer::baseChestRenderer); SMELTING_CHEST = register("smelting_chest", Blocks.SMELTING_CHEST, ItemBlockRenderer::smeltingChestRenderer); INVISIBLE_CHEST = register("invisible_chest", Blocks.INVISIBLE_CHEST, ItemBlockRenderer::baseChestRenderer); TRAP_CHEST = register("trap_chest", Blocks.TRAP_CHEST, ItemBlockRenderer::baseChestRenderer); PITFALL_CHEST = register("pitfall_chest", Blocks.PITFALL_CHEST, ItemBlockRenderer::baseChestRenderer); DRILL_CHEST = register("drill_chest", Blocks.DRILL_CHEST, ItemBlockRenderer::baseChestRenderer); TELEPORT_CHEST = register("teleport_chest", Blocks.TELEPORT_CHEST, ItemBlockRenderer::teleportChestRenderer); LOOT_CHEST = register("loot_chest", Blocks.LOOT_CHEST, ItemBlockRenderer::lootChestRenderer); MONSTER_CHEST = register("monster_chest", Blocks.MONSTER_CHEST, ItemBlockRenderer::baseChestRenderer); POCKET_DIMENSION_CHEST = register("pocket_dimension_chest", Blocks.POCKET_DIMENSION_CHEST, ItemBlockRenderer::pocketDimensionChestRenderer); COLOSSAL_CHEST = register("colossal_chest", Blocks.COLOSSAL_CHEST, ItemBlockRenderer::baseChestRenderer); } private static <T extends Item> RegistryObject<T> register(String name, RegistryObject<Block> block, Supplier<Callable<ItemStackTileEntityRenderer>> renderMethod) { return register(name, block, (item) -> item(block, renderMethod)); } private static <T extends Item> RegistryObject<T> register(String name, RegistryObject<Block> ret, Function<RegistryObject<Block>, Supplier<? extends Item>> itemCreator) { return ITEMS.register(name, (Supplier) itemCreator.apply(ret)); } private static Supplier<BlockItem> item(RegistryObject<? extends Block> block, Supplier<Callable<ItemStackTileEntityRenderer>> renderMethod) { return () -> { BlockItem blockItem = new BlockItem(block.get(), (new Item.Properties().tab(TenChest.MOD_GROUP).setISTER(renderMethod))); return blockItem; }; } } But the items are not registered, and i don't know why. It gives to me this:   [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.GameData/REGISTRIES]: Injecting existing registry data into this CLIENT instance [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:colossal_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:colossal_chest_part [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:drill_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:invisible_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:loot_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:mini_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:monster_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:pitfall_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:pocket_dimension_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:smelting_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:teleport_chest [16:06:18] [Render thread/INFO] [ne.mi.re.ForgeRegistry/REGISTRIES]: Registry Item: Found a missing id from the world tenchest:trap_chest [16:06:18] [Render thread/DEBUG] [ne.mi.re.GameData/REGISTRIES]: There are 12 mappings missing - attempting a mod remap [16:06:18] [Render thread/ERROR] [ne.mi.re.GameData/REGISTRIES]: Unidentified mapping from registry minecraft:item tenchest:colossal_chest: 987 tenchest:colossal_chest_part: 986 tenchest:drill_chest: 981 tenchest:invisible_chest: 978 tenchest:loot_chest: 983 tenchest:mini_chest: 976 tenchest:monster_chest: 984 tenchest:pitfall_chest: 980 tenchest:pocket_dimension_chest: 985 tenchest:smelting_chest: 977 tenchest:teleport_chest: 982 tenchest:trap_chest: 979  
    • I've tried to play my old world with mods, but Minecraft just crashes after the mods loading screen. The Minecraft version is 1.12.2 and the Forge version is the latest one, 14.23.5.2855   I've already reinstalled forge, deleted the mods and using the previous version (which I used originally and worked) and even using different versions of Java, so I don't know what else to do   The debug.log file is this: https://pastebin.com/vwLHWvFE . The error is in the line 332, I hope it helps.   Thanks in advance
    • https://github.com/DefDaemon/Daemons_Horror_Moon/blob/02a0d917a9738e7f7076865abb4a74de0e97eb3c/src/main/java/com/defdaemon/horrormoon/lists/ToolMaterialList.java#L9 You cannot access your items here yet, the registration has not happened yet. Store the supplier instead of the item.
  • Topics

  • Who's Online (See full list)

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.