Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Textures not loading


Centric
 Share

Recommended Posts

Hello, ive just started minecraft modding and was follwing Wuppy29's tutorials for creating blocks. Everything works fine except my blocks texture which no matter what I do will not show up in game. I get this in the console:

 

[13:38:10] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: +=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
[13:38:10] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: The following texture errors were found.
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: ==================================================
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:   DOMAIN testing
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: --------------------------------------------------
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:   domain testing is missing 1 texture
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:     domain testing is missing a resource manager - it is probably a side-effect of automatic texture processing
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: -------------------------
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:     The missing resources for domain testing are:
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:       textures/blocks/darkstoneore.png
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: -------------------------
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:     No other errors exist for domain testing
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: ==================================================
[13:38:11] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: +=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=

 

This is where the texture is placed:

 

a9e9b6aeaab0b9fbab9af429db2e7ab7.png

 

Here is the blocks class file:

 

package com.centric.testmod;

import net.minecraft.block.Block;
import net.minecraft.block.material.Material;
import net.minecraft.creativetab.CreativeTabs;

public class DarkStoneBlock extends Block
{
public DarkStoneBlock()
{
	super(Material.rock);
	setBlockName(testmod.MODID + "_" + "DarkStone");
	setCreativeTab(CreativeTabs.tabBlock);
	setBlockTextureName(testmod.MODID + ":" + "darkstoneore");
//	setBlockTextureName("iron_ore");
	setHardness(4.0F);
	setStepSound(soundTypePiston);
	setResistance(3.0F);
}
}

 

I've found some topics with people having similar problems so I tried completely redoing the entire process, making every thing lowercase but nothing makes the texture appear in-game. I know there is probably one little thing i'm missing but I've looked over the tutorial and my code multiple times and just cant find it.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Your domain (the part before the colons ':') is "testing", but the folder in your assets is called "testmod"

 

The domain should ALWAYS be the mod ID, so should the name of the folder inside the assets folder.

Don't ask for support per PM! They'll get ignored! | If a post helped you, click the "Thank You" button at the top right corner of said post! |

mah twitter

This thread makes me sad because people just post copy-paste-ready code when it's obvious that the OP has little to no programming experience. This is not how learning works.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

I'm having a similar problem. As far as I can tell, I did it all correctly but still can't get it to work.

 

[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: +=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: The following texture errors were found.
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: ==================================================
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:   DOMAIN test_mod
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: --------------------------------------------------
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:   domain test_mod is missing 1 texture
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:     domain test_mod is missing a resource manager - it is probably a side-effect of automatic texture processing
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: -------------------------
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:     The missing resources for domain test_mod are:
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:       textures/items/key.png
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: -------------------------
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]:     No other errors exist for domain test_mod
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: ==================================================
[21:58:02] [Client thread/ERROR] [TEXTURE ERRORS]: +=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=

 

width=331 height=160http://i1072.photobucket.com/albums/w371/DigitalCommander/Untitled_zpswmdw9oai.png[/img]

 

package net.binarycodex.testmod;

import net.minecraft.creativetab.CreativeTabs;
import net.minecraft.item.Item;

public class ItemKey extends Item {

private String name = "key";

public ItemKey() {
	setUnlocalizedName(TestMod.MODID + "_" + name);
	setTextureName(TestMod.MODID + ":" + name);
	setCreativeTab(CreativeTabs.tabMisc);
}

}

Link to comment
Share on other sites

Your domain is called "test_mod", but your asset folder is "Test_Mod". The asset path is case sensitive. I'd suggest renaming your asset folder to "test_mod".

Don't ask for support per PM! They'll get ignored! | If a post helped you, click the "Thank You" button at the top right corner of said post! |

mah twitter

This thread makes me sad because people just post copy-paste-ready code when it's obvious that the OP has little to no programming experience. This is not how learning works.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.