Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Using the Forge Animation System


DestinySpork
 Share

Recommended Posts

Ok, so a while back, Choonster pointed me towards the Forge animation system. I have that working now (I know, a long time - I kinda dismissed it the first time around, it didn't work), but I really do not understand the system. Could someone explain how this is done? Adding parts, setting animation clips for them, etc.

 

I modified the example jsons to make this:

http://prntscr.com/apeof7

(left: modified, right: example code)

 

But I do not know how to change things beyond the json file (which I kinda half-guessed and figured out)

 

And sorry to make so many posts - but there are no tutorials that I can find on this

Link to comment
Share on other sites

I'm currently playing with this system, more documentation and example would have been nice  :-\

 

 

armatures/block/<name>.json

This file must exist at this location and have the same name as the model returned in blockstate static=false variant

 

The ams file can be named anything and placed anywhere as its location is defined in the TileEntity

 

The asm file will reload with an F3+T but the armatures file will not

 

In the armatures file "joints" defines which cuboid in the model json belongs to a group. (cuboids are numbered from top to bottom and starting with 0)

I haven't found a way to define the whole model without adding each cuboid separately.

 

Small example of a model with at least 10 cuboids being divided into two groups. All cuboids after the 10th will not be affected by animation but will still render.

"joints": {

    "group1": { "0": [ 1.0 ], "1": [ 1.0 ], "6": [ 1.0 ], "7": [ 1.0 ], "8": [ 1.0 ] },

    "group2": { "2": [ 1.0 ], "3": [ 1.0 ], "4": [ 1.0 ], "5": [ 1.0 ], "9": [ 1.0 ] }

}

 

Link to comment
Share on other sites

I was having the same issue.

There isn't a way to set the origin in the armatures file.

Adding the rotation flag to the json model to set it doesn't work either. As in the origin is changed but it doesn't render in the correct spot anymore.

 

There is already an issue on github about it and RainWarrior has seen it, so a fix is likely in the works. Hopefully it is also applied to 1.8

https://github.com/MinecraftForge/MinecraftForge/issues/2734

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.