Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Forge doesn't with with Minecraft Mod Mythicraft


Recommended Posts

Can someone help? This mod called Mythicraft doesn't work with my forge. (or at least I believe it doesn't.) When I insert it into my jar CORRECTLY. I know what i'm doing here, when MC logs in, it gets stuck at "Done Loading". I know that in the installsion directions, it says to install Modloader then forge, but my MC is heavily modded, and I will not make a fresh jar of 1.4.7 to install ALL OF THAT again, just to make Mythicraft work. Am I right that Forge is FML Forge Mod Loader? If so, is there any way I can make it work WITHOUT completley having to make a fresh MC jar?

Link to comment
Share on other sites

When I insert it into my jar CORRECTLY

If you did it correctly it would have worked.

I know that in the installsion directions, it says to install Modloader then forge

The Mythicraft page says to install ModLoader before Forge, this is incorrect, all you need is Forge. The Forge download includes Forge Mod Loader which is a superior replacement. The mod also asks you to put the code into your jar rather then the mods folder, this is another sign that the creators don't know much about Forge and likely Java in general. The problem is most likely with Mythicraft because it's overwriting base files, otherwise it's your fault, read the Rules and Excessively Asked Questions.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hi, This is my first foray into Forge and i am confident I am making a silly mistake somewhere, any advice would be appreciated. Objective Have a custom mod; mymod Have a custom item with a custom texture; mymod_item Provision resource pack for lang, model and texture assets for mymod_item Run a dedicated Forge server with the mod installed and requiring the resource pack Expected behaviour Player connects to dedicated server and downloads asset pack Player is given custom item /give @p mymod.mymod_item Player inventory to display item with custom texture and to be visible when dropped Actual behavior When running a Forge client from the IDE tasks, the textures load for singleplayer (via local Forge mod deployment) When running a Forge client from the IDE tasks, the textures load for multiplayer games (via asset pack) When running a vanilla client in singleplayer mode, as expected it does not work as it has no concept of my entities. When running a vanilla client in multiplayer mode, the asset pack is downloaded and an invisible item is granted (I have some logging on the item so that i know I "have" it) Noteworth When giving the item to the player on the vanilla client, the name is displayed correctly implying that the lang/en_us.json is being loaded correctly. My asset pack also overrides the minecraft:item/gold_ingot texture with the exact same one used for mymod:mymod_item and this is loaded fine as a replacement. Asset pack tree assets/minecraft/textures/item/gold_ingot.png assets/mymod/textures/item/mymod_item.png assets/mymod/models/item/mymod_item.json assets/mymod/lang/en_us.json pack.mcmeta   Summary I suspect that i am doing something that i am not supposed to but unfortunately its not jumping out to me quite what that may be! One of the pieces i am struggling to understand is what ties the mymod_item class to the resources? In my code i do net set any explicit ResourceLocations for it, should I be? Thanks
    • This is a terrible idea... And inferior to the actual solution (separate game directories) in every way. There is a good reason why Forge does not do this anymore. If you really want to, you can provide your own IModLocator implementation, which allows you to plug into FMLs mod loading process and provide additional mods to load. It is discovered via the standard Java service loader, see the ModDiscoverer class. The config system is irrelevant here, as this happens before mods are even loaded.
    • i have installed forge and it is in my minecraft launcher, i have updated to the most recent java but yet when i launch nothing pops up and when i try to launch again it says that the game is running i have gone to control panel and task manager but they both says its not running i would like some help with with please.    
  • Topics

  • Who's Online (See full list)

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.