Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

BLACK SCREEN AFTER MOJANG LOGO - MC 1.5 Forge 7.7.0


PixiGlow
 Share

Recommended Posts

First off thank you for deleting my post without ANY notification whatsoever. 

{apologies for the sarcasm but I have been waiting hours for a response only to find my post is no longer there - even though it shows me as the last person replying to the post }

 

I actually am having an issue with your mod. 

 

Started off with force update / clean install of Minecraft 1.5. 

(Did not remove any Coremods files or Mod files. )

Downloaded Forge 7.7.0 => unzipped & added to minecraft.jar (1.5 version)

Deleted ONLY Mojang files from the META - INF. 

Launch Minecraft => Mojang logo => Black screen

 

* * *

 

Saw that people were getting the message "no log no help" when posting about issues. 

When I found the log files (there were 2)  opened with Notepad => 1 was completely blank & the other was showing 3-9-2013 as the last date in the file.  Obviously that would not have helped even if your admins had bothered to tell me how to post the log files as I requested in my post. 

 

Saw that my post had been deleted.

 

* * *

Removed Forge 7.7.0 from minecraft.jar

continued playing without Forge

* * *

 

Moved Coremods file :  GuiAPI-0.15.2-1.4.6  to a desktop folder

Moved Mods files:

-- [1.4.7]ReiMinimap_v3.2_06

-- CustomMobSpawner 1.11

-- DrZharks MoCreatures Mod v4.5.1    all to another desktop folder

 

Added Forge 7.7.0 back to minecraft.jar

Tried to launch Minecraft =>  Loaded fine. 

Tried to add back in Mods one at a time.  Getting black screen for each of these 3 mods listed above.

 

* * *

 

Please help.  I cannot play my singleplayer mode or multiplayer servers  without Mo Creatures which requires Forge. 

If you need me to post logs, please include the information about how to post those, since there is NO information on your forums about how to do so. 

 

Please also do not delete my posts without any kind of notification as to why, that is just rude and unprecedented, that is to say I have never had a post deleted without being sent a message on the particular forum saying the post was deleted for "reason:  "  or at least being notified that it had been moved to a more appropriate thread/ topic / category, etc.

 

Edit: added note about META-INF file.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Idiot, running 1.4.7 mods on 1.5.

That's where you went wrong.

 

Cant you guys figure this out? 1.4.7 mods are NOT always the problem. I am having the same problem, being ignored on my thread, and I am using ONLY 1.5 mods. I still get the black screen.

 

The problem is forge. Maybe if you had looked at my log, that I posted in my thread, you could see something wrong. I havn't played Minecraft since the damn update.

Link to comment
Share on other sites

Same issue here dude I get the Black Screen of Death and using 1.5 mods anything in the mods folder does not work from IC2 to BuildCraft I can get Optifine to work that is it but anything in the mods folder even ReiMiniMap does not work... I am thinking it has to be forge or something....

Link to comment
Share on other sites

No log no help there is ALWAYS a log read up on how to obtain it if there isn't on i your folder.

And laucus is right you obviously state :

"Removed Forge 7.7.0 from minecraft.jar" 7.7 is for 1.5

And then you state:

"[1.4.7]ReiMinimap_v3.2_06" Unless I am completely blind that obviously states 1.4.7

1.4.7 mods DO NOT work with 1.5.

 

Anyways again, no logs, no help.

 

As your you Dark_Rose, Do not attempt to hijack other's threads, as this person has not posted a log you have no way of knowing if your error is the same as theirs.

Forge works fine, it's happily running for thousands of other people. If simply you guys having messed up the install instructions.

I do Forge for free, however the servers to run it arn't free, so anything is appreciated.
Patreon: http://www.patreon.com/lexmanos
Paypal: http://paypal.me/LexManos

BitCoin: 1Q8rWvUNMM2T1ZfDaFeeYQyVXtYoeT6tTn

Link to comment
Share on other sites

I have had the same problem when trying to run Minecraft Forge. I run it, get the MOJANG screen and then a totally black screen. I AM NOT USING ANY 1.4.7 OR LOWER MODS AS SOME PEOPLE HAVE TRIED TO CLAIM IS THE ISSUE. They are all 1.5 mods that I am running and I still get the black screen.

Link to comment
Share on other sites

Hi guys! I had the same problem.

This is what I did:

1. I got a fresh copy of Minecraft 1.5

2. Downloaded the newest forge form http://files.minecraftforge.net (7.7.0.589)

3. Opened minecraft.jar and deleted META-INF

4. Copied Forge files to minecraft.jar (DO NOT DELETE THE META-INF FOLDER)

That worked for me.

If you're using MC Patcher, make sure you have the latest one, and use it after you install Forge.

 

And people, listen to diesieben07! Next time post the log. It's the "ForgeModLoader-client-0" document located in your .minecraft folder.

Link to comment
Share on other sites

I am having some trouble with blackscreens too.

When I start Minecraft with Forge but any other mods minecraft gets blackscreen after the Mojang screen

 

[embed=425,349]2013-03-17 01:01:47 [iNFO] [ForgeModLoader] Forge Mod Loader version 5.0.24.582 for Minecraft 1.5 loading

2013-03-17 01:01:47 [FINE] [ForgeModLoader] Enabling runtime deobfuscation

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] All core mods are successfully located

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] Discovering coremods

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] Found library file argo-small-3.2.jar present and correct in lib dir

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] Found library file guava-14.0-rc3.jar present and correct in lib dir

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] Found library file asm-all-4.1.jar present and correct in lib dir

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] Found library file bcprov-jdk15on-148.jar present and correct in lib dir

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] Found library file deobfuscation_data_1.5.zip present and correct in lib dir

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] Found library file scala-library.jar present and correct in lib dir

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] Running coremod plugins

2013-03-17 01:01:47 [FINEST] [ForgeModLoader] Running coremod plugin FMLCorePlugin

2013-03-17 01:01:48 [iNFO] [ForgeModLoader] Found valid fingerprint for Minecraft Forge. Certificate fingerprint de4cf8a3f3bc15635810044c39240bf96804ea7d

2013-03-17 01:01:48 [FINEST] [ForgeModLoader] Coremod plugin FMLCorePlugin run successfully

2013-03-17 01:01:48 [FINEST] [ForgeModLoader] Running coremod plugin FMLForgePlugin

2013-03-17 01:01:48 [FINEST] [ForgeModLoader] Coremod plugin FMLForgePlugin run successfully

2013-03-17 01:01:48 [FINEST] [ForgeModLoader] Validating minecraft

2013-03-17 01:01:48 [FINEST] [ForgeModLoader] Minecraft validated, launching...

2013-03-17 01:01:51 [iNFO] [sTDOUT] 229 recipes

2013-03-17 01:01:51 [iNFO] [sTDOUT] 27 achievements

2013-03-17 01:01:52 [iNFO] [Minecraft-Client] Setting user: imthe666st

2013-03-17 01:01:52 [iNFO] [sTDOUT] (Session ID is -1100709079784226799)

2013-03-17 01:01:52 [iNFO] [sTDERR] Client asked for parameter: server

2013-03-17 01:01:52 [iNFO] [Minecraft-Client] LWJGL Version: 2.4.2

2013-03-17 01:01:53 [iNFO] [MinecraftForge] Attempting early MinecraftForge initialization

2013-03-17 01:01:53 [iNFO] [sTDOUT] MinecraftForge v7.7.0.582 Initialized

2013-03-17 01:01:53 [iNFO] [ForgeModLoader] MinecraftForge v7.7.0.582 Initialized

2013-03-17 01:01:53 [iNFO] [sTDOUT] Replaced 85 ore recipies

2013-03-17 01:01:53 [iNFO] [MinecraftForge] Completed early MinecraftForge initialization

2013-03-17 01:01:53 [iNFO] [ForgeModLoader] Reading custom logging properties from C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\config\logging.properties

2013-03-17 01:01:53 [OFF] [ForgeModLoader] Logging level for ForgeModLoader logging is set to ALL

2013-03-17 01:01:53 [FINE] [ForgeModLoader] Building injected Mod Containers [cpw.mods.fml.common.FMLDummyContainer, net.minecraftforge.common.ForgeDummyContainer]

2013-03-17 01:01:53 [FINE] [ForgeModLoader] Attempting to load mods contained in the minecraft jar file and associated classes

2013-03-17 01:01:53 [FINE] [ForgeModLoader] Found a minecraft related file at C:\Users\Philip\Downloads\minecraftforge-universal-1.5-7.7.0.582.zip, examining for mod candidates

2013-03-17 01:01:53 [FINE] [ForgeModLoader] Found a minecraft related file at C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\bin\minecraft.jar, examining for mod candidates

2013-03-17 01:01:53 [FINER] [ForgeModLoader] Skipping known library file C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\bin\jinput.jar

2013-03-17 01:01:53 [FINER] [ForgeModLoader] Skipping known library file C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\bin\lwjgl.jar

2013-03-17 01:01:53 [FINER] [ForgeModLoader] Skipping known library file C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\bin\lwjgl_util.jar

2013-03-17 01:01:53 [FINER] [ForgeModLoader] Skipping known library file C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\lib\argo-small-3.2.jar

2013-03-17 01:01:53 [FINER] [ForgeModLoader] Skipping known library file C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\lib\guava-14.0-rc3.jar

2013-03-17 01:01:53 [FINER] [ForgeModLoader] Skipping known library file C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\lib\asm-all-4.1.jar

2013-03-17 01:01:53 [FINER] [ForgeModLoader] Skipping known library file C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\lib\bcprov-jdk15on-148.jar

2013-03-17 01:01:53 [FINER] [ForgeModLoader] Skipping known library file C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\lib\deobfuscation_data_1.5.zip

2013-03-17 01:01:53 [FINER] [ForgeModLoader] Skipping known library file C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\lib\scala-library.jar

2013-03-17 01:01:53 [FINE] [ForgeModLoader] Minecraft jar mods loaded successfully

2013-03-17 01:01:53 [iNFO] [ForgeModLoader] Searching C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\mods for mods

2013-03-17 01:01:53 [FINE] [ForgeModLoader] Examining file minecraftforge-universal-1.5-7.7.0.582.zip for potential mods

2013-03-17 01:01:53 [FINE] [ForgeModLoader] The mod container minecraftforge-universal-1.5-7.7.0.582.zip appears to be missing an mcmod.info file

2013-03-17 01:01:53 [FINE] [ForgeModLoader] Examining file minecraft.jar for potential mods

2013-03-17 01:01:53 [FINE] [ForgeModLoader] The mod container minecraft.jar appears to be missing an mcmod.info file

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [ForgeModLoader] Forge Mod Loader has identified 3 mods to load

2013-03-17 01:01:54 [FINER] [ForgeModLoader] Received a system property request ''

2013-03-17 01:01:54 [FINER] [ForgeModLoader] System property request managing the state of 0 mods

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [ForgeModLoader] After merging, found state information for 0 mods

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [ForgeModLoader] Reloading logging properties from C:\Users\Philip\AppData\Roaming\.minecraft\config\logging.properties

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [ForgeModLoader] Reloaded logging properties

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [mcp] Mod Logging channel mcp configured at default level.

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [mcp] Activating mod mcp

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [FML] Mod Logging channel FML configured at default level.

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [FML] Activating mod FML

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [Forge] Mod Logging channel Forge configured at default level.

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [Forge] Activating mod Forge

2013-03-17 01:01:54 [FINER] [ForgeModLoader] Verifying mod requirements are satisfied

2013-03-17 01:01:54 [FINER] [ForgeModLoader] All mod requirements are satisfied

2013-03-17 01:01:54 [FINER] [ForgeModLoader] Sorting mods into an ordered list

2013-03-17 01:01:54 [FINER] [ForgeModLoader] Mod sorting completed successfully

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [ForgeModLoader] Mod sorting data

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [ForgeModLoader] No user mods found to sort

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [mcp] Sending event FMLConstructionEvent to mod mcp

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [mcp] Sent event FMLConstructionEvent to mod mcp

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [FML] Sending event FMLConstructionEvent to mod FML

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [FML] Sent event FMLConstructionEvent to mod FML

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [Forge] Sending event FMLConstructionEvent to mod Forge

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [Forge] Sent event FMLConstructionEvent to mod Forge

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [ForgeModLoader] Mod signature data

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [ForgeModLoader] mcp(Minecraft Coder Pack:7.42): minecraft.jar (NO VALID CERTIFICATE FOUND)

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [ForgeModLoader] FML(Forge Mod Loader:5.0.24.582): coremods (de4cf8a3f3bc15635810044c39240bf96804ea7d)

2013-03-17 01:01:54 [FINE] [ForgeModLoader] Forge(Minecraft Forge:7.7.0.582): coremods (NO VALID CERTIFICATE FOUND)

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [mcp] Sending event FMLPreInitializationEvent to mod mcp

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [mcp] Sent event FMLPreInitializationEvent to mod mcp

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [FML] Sending event FMLPreInitializationEvent to mod FML

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [FML] Sent event FMLPreInitializationEvent to mod FML

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [Forge] Sending event FMLPreInitializationEvent to mod Forge

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [ForgeModLoader] Configured a dormant chunk cache size of 0

2013-03-17 01:01:54 [FINEST] [Forge] Sent event FMLPreInitializationEvent to mod Forge

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [sTDERR] Exception in thread "Minecraft main thread" java.lang.NoSuchMethodError: net.minecraft.stats.Achievement.func_75988_a(Lnet/minecraft/stats/IStatStringFormat;)Lnet/minecraft/stats/Achievement;

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [sTDERR] at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:420)

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [sTDERR] at net.minecraft.client.MinecraftAppletImpl.func_71384_a(SourceFile:56)

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [sTDERR] at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:728)

2013-03-17 01:01:54 [iNFO] [sTDERR] at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

2013-03-17 01:01:57 [iNFO] [sTDERR] Someone is closing me!

[/embed]

 

Link to comment
Share on other sites

OK, first - try the new forge. You're running the 7.7.0.582 build, get the newest one (7.7.0.589). It seems to be working for many people.

Second, as LexManos said: "1.4.7 mods DO NOT work with 1.5."

So make sure that all your mods are up to date.

I don't know how you install your mods, but using Magic Launcher helped me.

It lets you add 1 mod at a time. It might help you to work out, which mods are causing a BS.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.