Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Another freaking "error in currently selected datapacks prevented world from loading"


Recommended Posts

Basically the title. I Try to get into my pre-existing world, and gave me an error that said "Error in currently selected data packs prevented the world from loading." along with safe mode and return to title.

I mess around with my mod list a lot because I make modded MC content for YouTube and TikTok, But the mods I have removed in the past 3 days are quark, quark oddities, quark biomes o' plenty, armorplus, and thedragonlib along with a custom mcreator mod I never uploaded anywhere. I don't use a specific modpack, but rather a collection of mods i find interesting.

latest.log: https://gist.github.com/Eksity/9e4b219018a1a519c9ab615c31c629f7

 

is there any advice, or anything you can do to help?

Link to post
Share on other sites

FIrst of all, when testing remove Optifine, as that only add more stuff to the log which isn't really necessary (also sometimes Optifine can be the cause of some issues itself..)..could you share your modlist, complete with the version of each mod?

  • Like 1

Check out the port of the BetterEnd fabric mod (WIP): https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/betterend-forge-port

Link to post
Share on other sites

I can create a new world, and for some reason there's a survival world that works if I remove all the armor mods I was using for my video. however, all other worlds seem to be broken. I tried re-creating it as well as duplicating the file in minecraft/saves, although I'm not sure if either of those have any effect.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • I also have the same question, thank you for sharing it and I also found the answer.
    • So I had no clue what topic to put this under because its not really modding with forge but modding forge itself. So I have terrain generation mods that are only server side and Bungeecord that has Geyser packet translator so people on bedrock edition can play as well, but when a bedrock player connects it gets a unknown packet error. I tested the proxy on a Spigot server verifying it was forge. With no mods installed I still get the error. I got a wireshark log of it all and I found the packet where it aborts the connection due to the invalid packet but I have no clue how to stop it. When I still had the mods installed I disabled the forge handshake protocol but it did not fix the issue. If you know what part of forge is doing this or a way to fix it all together that would be awesome. I know modifying forge can end really baddy (definitely the handshake protocol) but I think that is my only fix here. Im open to any suggestions tho. I have run out of ideas to fix it so any help would be nice. Also it seems the packet id causing the connection error is 0xFE but im not sure cause the client also sends back a packet with that ID. I have a whole bunch of info collected so if you need any more information on the issue, I willing to give it, just not the ips on the wireshark log.
    • Okay, I got it working correctly now, but I'm not sure how to make it work with multiple blocks.   My Block Code:   package expanded.blocks; import javax.annotation.Nullable; import expanded.VanillaBuildingBlocks; import net.minecraft.block.BlockState; import net.minecraft.block.RotatedPillarBlock; import net.minecraft.entity.player.PlayerEntity; import net.minecraft.item.ItemStack; import net.minecraft.util.math.BlockPos; import net.minecraft.world.World; import net.minecraftforge.common.ToolType; public class CustomLog extends RotatedPillarBlock {            public CustomLog(Properties properties) {         super(properties);     }      @Override     @Nullable     public BlockState getToolModifiedState(BlockState state, World world, BlockPos pos, PlayerEntity player, ItemStack stack, ToolType toolType) {         return toolType == ToolType.AXE ? VanillaBuildingBlocks.acacia_log.defaultBlockState() : null;     } }
    • ? Registering the block and overriding a function inside the class are two completely different things
    • Ya but I'm not sure how I would actually add/implement it into the class correctly, and then registering the block correctly in my register class.
  • Topics

  • Who's Online (See full list)

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.