Jump to content

[1.7.10] How could I see the damage dealt by an item on a entity?


Savage

Recommended Posts

Hi,

I was just wondering how I could go about getting the damage from an item on an entity.

 

Ex. Using a diamond sword on a cow.

 

I would like to see how much power was used to kill that cow and possibly output it to the console or in chat. It's only meant for debugging on my end to test out my mod.

 

Thanks,

 

Savage.

 

P.S: It would be sort of how Damage Indicators does it, except I would only want the numbers.

The quieter you become the more you are able to hear.

Link to comment
Share on other sites

Well...this utterly from the top of my head since I can't look at the code but something like this should do the job.

 

in constructor call yourentity.getHealth() to a variable. And there should be method that gets called when it is attacked,

simple output the old health - the new health and set the new health to the variable.

There should be better methods out there, as I said, this is from the top of my head.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • Please share a link to your crash report on https://paste.ee, as explained in the FAQ. Dumping it directly into the thread often triggers the anti-spam and makes it hard to read due to word wrapping
    • Hi all, I'm running a 1.20.1 Minecraft Forge server with a hosting website and something seems to have gone wrong. It started as an occasional crash that has now become extremely frequent and I don't know what exactly is causing it. I already tried disabling watchdog but the server crashes anyway. Oddly it only occasionally generates a crash report after a crash occurs. Based on viewing the server console's research usage it seems that the CPU spikes astronomically high (100% usage), especially when chunks are being loaded or when a new person joins the server. I downloaded Spark to create a profile (https://spark.lucko.me/bBlWe7ou29) but I lack experience with this mod and don't understand what I'm looking at/how this should help me diagnose the issue. I am using a lot of mods so I'm guessing there is some sort of issue there or a corrupted chunk (although MCRF found no chunk errors). We actually don't experience any lag until the crash occurs, so it's some sort of sudden spike in resource usage. Based on the crash report I've already tried removing Canary and Modernfix but there was no change. Thanks for any help you can provide. Specs:  4 cores x 4200MHz AMD Ryzen 9 5950X 4GB RAM Crash report:  
    • will test that once i get home, thanks
    • I am getting this exception (I am new and just trying to create an item) Caused by: java.io.FileNotFoundException: abrasmagics:models/item/ingot_test.json at net.minecraft.client.resources.SimpleReloadableResourceManager.getResource(SimpleReloadableResourceManager.java:69) ~[SimpleReloadableResourceManager.class:?] at net.minecraft.client.renderer.block.model.ModelBakery.loadModel(ModelBakery.java:334) ~[ModelBakery.class:?] at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader.access$1400(ModelLoader.java:115) ~[ModelLoader.class:?] at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader$VanillaLoader.loadModel(ModelLoader.java:861) ~[ModelLoader$VanillaLoader.class:?] at net.minecraftforge.client.model.ModelLoaderRegistry.getModel(ModelLoaderRegistry.java:157) ~[ModelLoaderRegistry.class:?]   However the directory is set up correctly and the file does exist   idk how to upload images so here is a treeview of the directories:   src ├───main │ ├───java │ │ └───net │ │ └───abrasmods │ │ └───abrasmagics │ │ ├───init │ │ ├───items │ │ └───utils │ │ ├───handlers │ │ ├───misc │ │ └───proxy │ └───resources │ └───assets │ └───abrasmagics │ ├───models │ │ ├───block │ │ └───item │ └───textures └───test ├───java └───resources   the file ingot_test.json is under models/item. The directory seems fine and the file does exist so anyone plz help.   i am using intellij and is coding for 1.12.2
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.