Jump to content

[1.8] Items & Blocks not rendering in hotbar/inventory


smudge_smiff
 Share

Recommended Posts

I recently started to add new items and blocks to my mod, and I copied what I had done for my previous blocks, including adding the item .json for how they should be displayed within the inventory menu's.

 

Here is a copy of this .json I used for this block:

{

    "parent": "em:block/Cloth_Chair",

    "display": {

        "thirdperson": {

            "rotation": [ 10, -45, 170 ],

            "translation": [ 0, 1.5, -2.75 ],

            "scale": [ 0.375, 0.375, 0.375 ]

        }

    }

}

 

 

 

 

Any help would be greatly appreciated  :)

Link to comment
Share on other sites

When defining a model you are actually only baking it.

 

It will be used for item-in-world and block-in-world. For the model to be used by item-held you need to register its "inventory version".

 

HAve a look at this repo with base tuts:

https://github.com/TheGreyGhost/MinecraftByExample

 

Look into e.g Simple Block tutorial, into its resources (assets) and ClientProxy.

1.7.10 is no longer supported by forge, you are on your own.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.