Jump to content

1.8.9 Black Screen on menu only in forge mode. (FIXED)


Recommended Posts

Hi i was searching on the forum first before posting this to see if anyone else had this issue but unfortunately it's not the same issue exactly.  So i'm posting this.

 

On Minecraft 1.8.9 when loading forge 1.8.9 - 11.15.1.1722 or forge 1.8.9 - 11.15.1.1764 on a clean install of Minecraft after it loads it brings up the Minecraft menu but unfortunately it's blacked out.  You can click it and if you get lucky you can hear buttons being pressed but can't see anything.

 

Works fine loading Minecraft normal and with works fine with 1.8.9-OptiFine_HD_U_H3 loaded but forge is Blacked out after loading at the Minecraft menu.  Anyone have a idea why?

 

Java is updated so are the drivers.

 

Here's a pic.

2016-03-0212-52-02.png

Link to comment
Share on other sites

Does this happen with just forge? No Optifine?

 

Optifine and the normal version works great.  It's just forge that's the issue.

 

When i opened the Minecraft Launcher 1.6.59 and selected forge i clicked on "Edit Profile"

Check marked "Resolution" 1920x1080 i was able to get the Menu to show but if i resize it will go black. Just to get it to show i had to restart minecraft 4 times to get lucky.  I took a quick video to show you.  Hope this helps.

 

Video

http://files.enjin.com/106810/Forge/blackscreen.mp4

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • Problem was in specific method in Screen (version 1.20.4) protected <T extends GuiEventListener & Renderable & NarratableEntry> T addRenderableWidget(T arg) { this.renderables.add((Renderable)arg); return this.addWidget(arg); } I assume because of these multi-inheritance interfaces. After rewriting it in the fields, everything worked. Final working code: @Shadow @Final public List<Renderable> renderables; @Shadow @Final private List<GuiEventListener> children; @Shadow @Final private List<NarratableEntry> narratables; public void custom$addRenderableWidget(AbstractWidget widget) { renderables.add(widget); children.add(widget); narratables.add(widget); }  
    • hey, I'm trying to make a server with mods and it's not working. when I run it without mods, it works normally Log:[27maj2024 17:53:12.540] [main/INFO] [cpw.mods.modlauncher.Launcher/MODLAUNCHER]: ModLauncher running: args [--launchTarget, forgeserver, --fml.forgeVersion, 40.2.0, --fml.mcVersion, 1.18.2, --fml.forgeGroup, net.minecraftforge, --fml.mcpVersion, 20220404.173914] [27maj2024 17:53:12.544] [main/INFO] [cpw.mods.modlauncher.Launcher/MODLAUNCHER]: ModLauncher 9.1.3+9.1.3+main.9b69c82a starting: java version 22.0.1 by Oracle Corporation [27maj2024 17:53:12.660] [main/INFO] [mixin/]: SpongePowered MIXIN Subsystem Version=0.8.5 Source=union:/C:/Users/kamil/Desktop/server/libraries/org/spongepowered/mixin/0.8.5/mixin-0.8.5.jar%2314!/ Service=ModLauncher Env=SERVER [27maj2024 17:53:13.006] [main/WARN] [net.minecraftforge.fml.loading.moddiscovery.ModFileParser/LOADING]: Mod file C:\Users\kamil\Desktop\server\libraries\net\minecraftforge\fmlcore\1.18.2-40.2.0\fmlcore-1.18.2-40.2.0.jar is missing mods.toml file [27maj2024 17:53:13.010] [main/WARN] [net.minecraftforge.fml.loading.moddiscovery.ModFileParser/LOADING]: Mod file C:\Users\kamil\Desktop\server\libraries\net\minecraftforge\javafmllanguage\1.18.2-40.2.0\javafmllanguage-1.18.2-40.2.0.jar is missing mods.toml file [27maj2024 17:53:13.013] [main/WARN] [net.minecraftforge.fml.loading.moddiscovery.ModFileParser/LOADING]: Mod file C:\Users\kamil\Desktop\server\libraries\net\minecraftforge\lowcodelanguage\1.18.2-40.2.0\lowcodelanguage-1.18.2-40.2.0.jar is missing mods.toml file [27maj2024 17:53:13.015] [main/WARN] [net.minecraftforge.fml.loading.moddiscovery.ModFileParser/LOADING]: Mod file C:\Users\kamil\Desktop\server\libraries\net\minecraftforge\mclanguage\1.18.2-40.2.0\mclanguage-1.18.2-40.2.0.jar is missing mods.toml file [27maj2024 17:53:13.101] [main/INFO] [net.minecraftforge.fml.loading.moddiscovery.JarInJarDependencyLocator/]: No dependencies to load found. Skipping! [27maj2024 17:53:15.035] [main/INFO] [mixin/]: Compatibility level set to JAVA_17 [27maj2024 17:53:15.075] [main/INFO] [cpw.mods.modlauncher.LaunchServiceHandler/MODLAUNCHER]: Launching target 'forgeserver' with arguments [] [27maj2024 17:53:15.139] [main/WARN] [mixin/]: Reference map 'bloodmagic.refmap.json' for bloodmagic.mixins.json could not be read. If this is a development environment you can ignore this message [27maj2024 17:53:15.415] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: net/minecraft/world/item/ItemStack (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:15.416] [main/WARN] [mixin/]: @Mixin target net.minecraft.world.item.ItemStack was not found placebo.mixins.json:ItemStackMixin [27maj2024 17:53:15.439] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/lang/invoke/MethodHandles$Lookup (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:15.447] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/lang/invoke/MethodHandles$Lookup (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:15.449] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/lang/invoke/MethodHandles$Lookup (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:15.456] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/lang/invoke/MethodHandles$Lookup (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:15.457] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/lang/invoke/MethodHandles$Lookup (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:15.461] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/util/Map$Entry (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:15.461] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/lang/invoke/MethodHandles$Lookup (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:15.463] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/lang/invoke/MethodHandles$Lookup (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:15.463] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/lang/invoke/MethodHandles$Lookup (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) [27maj2024 17:53:16.436] [main/WARN] [mixin/]: Error loading class: java/lang/Boolean (java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 66) Mods:https://ibb.co/xj5qHYK
    • How did you manage to get it working?
    • Hi Everyone! I was playing in modded singleplayer, and suddenly mobs stopped moving, I couldn't hit them, basically I could do things but nothing happened, like destroying blocks didn't drop it, things like that. When I tried to quit and save my world, it was just writing Saving World but nothing happened, and eventually I always had to restart my computer to stop minecraft. Can someone please help me find out what could cause the issue? Here is my debug log: https://pastebin.com/X9F0M9sq This is not the complete debug log, I was pasting the last couple of hundreds of rows because of the size. In case it's needed, I will repaste rows earlier. Thank you very much in advance!  
    • As stated in the Title, I can't download forge for minecraft 1.20.06. When I click on the install button i get the AD wall, but after 10 seconds i don't get the red button to install forge.  This problem also implies the older versions of Forge I also don't see any ads on the site. Does anybode know what to do?  
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.