Jump to content

[SOLVED] block/cross model texture not working


Sommanker

Recommended Posts

Hi,

I am trying to make a seaweed item for my mod using block/cross.

 

The block state json looks like this:

{
  "forge_marker": 1,
  "defaults": {
    "model": "biochemicalengineering:brownseaweed"
  },
  "variants": {
    "normal": [{}],
    "inventory": [{}]
  }
}

and the model json

{
  "parent": "block/cross",
  "textures": {
    "top": "biochemicalengineering:blocks/brownseaweed"

  }
}

 

The problem is, the texture does not load - I get the unloaded texture black and purple texture, both in hand and when placed.

The only errors in the log are these warnings:
 

[19:04:43] [main/WARN]: Unable to resolve texture due to upward reference: #cross in minecraft:models/block/cross
[19:04:44] [main/WARN]: Unable to resolve texture due to upward reference: #cross in minecraft:models/block/cross

What do these mean and how do I solve the problem?

Note that if I change the parent to block/cube_all and "top" to "all", the texture does render correctly (but obviously not in a cross).

 

Thanks in advance! :)

Edited by Sommanker
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.