Jump to content

Heavily Modded Minecraft Freezes at Building Terrain


Recommended Posts

I'm using Forge v1.12.2-14.23.4.2739 for Minecraft 1.12.2. I have 8 gigs of Ram allotted to minecraft with ~280 mods installed (including libraries). I know that's a lot it's basically me picking and choosing from the All The Mods 3 pack. The game loads up fine and gets to the main menu but then when I try to generate a world it goes to Loading World then eventually Building Terrain but gets stuck there.

Crash Report: https://pastebin.com/TLwt2nJA

(Had to split log into 3 parts because it's so long)

Log 1: https://pastebin.com/P6uauFrz

Log 2: https://pastebin.com/CH25S2X9

Log 3: https://pastebin.com/SJxGjLCU

I've already Re-Installed minecraft, forge and java, to no avail. I've also tried some basic fixes like lowering rendering distance.

Please if anyone could help me out with this it would be much appreciated. I've spent a lot of time getting these mods together and I really want it to work. If I have to drop a few mods to get this to work thats fine too. 

 

 

Edited by SpicyBullfrog
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • Hello, Hi and I am making a forge 1.12.2 mod and also trying to get a custom model helmet item (I made a joker mask) and exported it to .json format and put it in the ~/namespace/models/item folder. Though, I'm struggling to get the item to render what I want it to be rendered like as I've positioned it in the 'head' window view in blockbench. How did you render out your model? I checked your code and it looks like no references to the actual model are being made. I'm new to this forge modding stuff (was a fabric modder) and I desperately need some help. Is there a way to standardly render out armor models made using blockbench? any methods that one can use? My model in JSON: ```json { "credit": "Made with Blockbench", "texture_size": [160, 160], "textures": { "0": "ydyrn:items/joker_mask_texture", "particle": "ydyrn:items/joker_mask_texture" }, "elements": [ { "from": [0, 0, 0], "to": [16, 16, 1], "faces": { "north": {"uv": [0, 1.7, 16, 14.2], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [0, 4, 0.9, 5.6], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [0, 5.8, 1.6, 7.4], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [0, 1.9, 1.3, 3.5], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [0, 3.4, 1.6, 4.2], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [0, 9, 1.6, 9.7], "texture": "#0"} } }, { "from": [15.8, 11, 0.5], "to": [16.2, 13, 15], "faces": { "north": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"} } }, { "from": [0.2, 11, 14.6], "to": [15.8, 13, 15], "faces": { "north": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 8.1], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 8.1], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 7.94], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 7.94], "texture": "#0"} } }, { "from": [-0.2, 11, 0.5], "to": [0.2, 13, 15], "faces": { "north": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"} } } ], "display": { "thirdperson_righthand": { "translation": [-0.25, -2.75, 0], "scale": [0.3, 0.3, 0.3] }, "thirdperson_lefthand": { "translation": [-0.25, -2.75, 0], "scale": [0.3, 0.3, 0.3] }, "firstperson_righthand": { "rotation": [-9, 115, 15], "translation": [0, 1.25, -1.75], "scale": [0.5, 0.5, 0.5] }, "firstperson_lefthand": { "rotation": [-9, 115, 15], "translation": [0, 1.25, -1.75], "scale": [0.5, 0.5, 0.5] }, "ground": { "rotation": [40, 0, 0], "translation": [0, -2.5, 0], "scale": [0.5, 0.5, 0.5] }, "gui": { "rotation": [0, 180, 0] }, "head": { "translation": [0, 0, 0.25], "scale": [0.82773, 0.73594, 0.9] }, "fixed": { "translation": [0, 0, 8.75] } }, "groups": [ 0, { "name": "straps", "origin": [0, 0, 0], "color": 0, "children": [1, 2, 3] } ] } ```
    • Add the crash-report or latest.log (logs-folder) with sites like https://paste.ee/ and paste the link to it here  
    • In your config folder, delete the sophisticatedcore-common.toml file and test it again
    • Add the crash-report or latest.log (logs-folder) with sites like https://paste.ee/ and paste the link to it here  
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.