Jump to content

Dimension barely loads, but did before.


JonIsPatented

Recommended Posts

I added a dimension to my mod and a block to teleport between the Overworld and my dimension. It worked perfectly. It was very fast and loaded well. Suddenly, now when I load this dimension, I get stuck loading it forever and then it crashes if you try to exit to title. If you wait long enough, sometimes you'll see a single chunk load in my dimension, but that's about it. I don't know where the problem is, but I've been trying to solve it for hours. I did not make any permanent changes to the code. I added a small section that should've allowed for ores to generate in my dimension, which of course didn't work, and immediately went and undid that portion of my code. Everything is exactly as it was before, but it doesn't load like it did before.  I am a noob at modding by the way, but I am really trying to get there. Please explain what you mean if you say something complicated. https://github.com/JonIsPatented/MoArmor1.0/blob/master/MoArmor.zip I'm brand new to posting on github too so this is just a zip file.  It contains everything from main and beyond so that includes every java file and resource in my mod. Thank you so much in advance. It's really quite frustrating to have it working so flawlessly one second and the next second it's barely functional and after reverting all of your changes, the problem remains. I should clarify that I am running 1.12.2.

Edited by JonIsPatented
Added github link
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • I want to download Forge 1.20.6, but when I press download, it redirects me to Adfocus and does not provide any download. I have never encountered such a problem when I downloaded Forge 1.18.2 at least 12 months ago.
    • did you find any solutions? i have the same problem and also that mahito doesnt transform
    • Here's a simple example to solve this particular issue: public class ModArmorMaterials { public static final DeferredRegister<ArmorMaterial> ARMORS = DeferredRegister.create(Registries.ARMOR_MATERIAL, MyModName.MOD_ID); public static final RegistryObject<ArmorMaterial> COPPER = registerArmor("copper", Util.make(new EnumMap<>(ArmorItem.Type.class), enumMap -> { enumMap.put(ArmorItem.Type.BOOTS, 1); enumMap.put(ArmorItem.Type.LEGGINGS, 4); enumMap.put(ArmorItem.Type.CHESTPLATE, 5); enumMap.put(ArmorItem.Type.HELMET, 2); enumMap.put(ArmorItem.Type.BODY, 4); }), 12, SoundEvents.ARMOR_EQUIP_IRON, 0.0F, 0.0F, () -> Ingredient.of(Items.COPPER_INGOT)); private static RegistryObject<ArmorMaterial> registerArmor(String pGroup, EnumMap<ArmorItem.Type, Integer> pEnumMap, int pEnchantmentValue, Holder<SoundEvent> pEquipSound, float pToughness, float pKnockbackResistance, Supplier<Ingredient> pRepairIngredient) { List<ArmorMaterial.Layer> pLayerList = List.of(new ArmorMaterial.Layer(new ResourceLocation(pGroup))); return registerArmor(pGroup, pEnumMap, pEnchantmentValue, pEquipSound, pToughness, pKnockbackResistance, pRepairIngredient, pLayerList); } private static RegistryObject<ArmorMaterial> registerArmor( String pGroup, EnumMap<ArmorItem.Type, Integer> pEnumMap, int pEnchantmentValue, Holder<SoundEvent> pEquipSound, float pToughness, float pKnockbackResistance, Supplier<Ingredient> pRepairIngredient, List<ArmorMaterial.Layer> pLayerList) { return ARMORS.register(pGroup, () -> new ArmorMaterial(pEnumMap, pEnchantmentValue, pEquipSound, pRepairIngredient, pLayerList, pToughness, pKnockbackResistance)); } public static void register(IEventBus eventBus) { ARMORS.register(eventBus); } } Essentially, the TierSortingRegistry has been removed and so you now need to set up your own DeferredRegister. Please see the minecraftforge GitHub for more information; I found this solution through their issues (https://github.com/MinecraftForge/MinecraftForge/issues/9961)
    • How did I even leave that in there? I’ll try it in a bit, that very well could be it.
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.