Jump to content

Severe performance drop with Forge 35.1.4/13


HoldYourWaffle

Recommended Posts

When I install the current latest (35.1.13) or recommended (35.1.4) version of Forge 1.16.4, my FPS drops from an average of ~150 to ~40, with regular drops below 30.

This is without any mods or resource packs.

 

Disabling "forgeLightPipelineEnabled" helped a little, the average rose to ~50 with regular spikes above 100, but the regular drops below 30 persisted.

Disabling "forgeCloudsEnabled" made the problem worse (as expected I presume).

Enabling "alwaysSetupTerrainOffThread" made the problem significantly worse, with an average of ~30.

Increasing memory allocation for Minecraft did not help (5GB).

 

Specs:

Intel Core i7-9750H

NVIDIA Quadro P2000

 

The log doesn't look too interesting, but here it is just in case :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.