Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

DamnRelentless

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DamnRelentless

  1. This is the solution. It works flawlessly now. Thank you very much! Interesting that this isn't written somewhere in any guide or the forge documentation.
  2. I updated the repository to a state where we didn't use such a filled build.gradle. Now it's the one which is generated by default. I should mention that this seems to occur with IntelliJ Ultimate only as far as I know. It's the minecraftforge branch again.
  3. Yes. But I could also create one from scratch and the same thing would happen. I could also fork a popular mod and the same would happen. It's always like that in IntelliJ. No offense but you should maybe read the text again. I already answered all these questions.
  4. You can ignore the build script. It also didn't work with the standard one that is generated when you initiate the project. You should focus on the issue I described. Edit: I would also be happy if you suggest improvements for the build.gradle.
  5. What do you mean exactly? Our current project looks like that: https://github.com/RLNT/IHMAM/tree/minecraftforge
  6. Hey guys, after some weeks of getting experienced with Minecraft modding, I want to submit an issue here that occurs when you use the IDE IntelliJ for your mods. I started with a very basic mod to implement my own items. Therefor, I had to learn about modding and first of all, gradle. Since I am no Java newbie, I know how projects were structured and how to handle with IDEs. I've always used IntelliJ. Eclipse is good and has a ton of features but I am still preferring IntelliJ. So here is the problem. There are several articles and forum topics mentioning the setup of workspaces for your mods in IntelliJ. This is also one of the topics in the official Minecraft Forge documentation. The steps to setup such a workspace aren't hard and were done very fast. But when I tried to test my mod, I ran into the first issues. The textures simply didn't load and I couldn't explain why this happens. I checked every file I wrote at least 10 times, I checked the textures, I copied whole repositories from people that offered Minecraft modding tutorials, I even forked famous mods just to see how they handle their item implementation and why my textures weren't working. Nothing worked. I always got the famous purple-black texture ingame and several errors about missing textures and models. Since I realized that not even my localization file was being loaded, my assumption was that the assets folder wasn't loaded at all and when I tested it with some log messages, my assumption was quickly confirmed. Nothing what I did seemed to fix this issue and I was about to give up but after some hours of searching through all the internet pages I've found about that issue or even about little keywords, I finally found a little post about IntelliJ messing around with the assets folder. There is a simple solution. You can put the following code at the end of your build.gradle and everything will work perfectly fine: sourceSets { main { output.resourcesDir = output.classesDir } } No errors, no warnings, all textures instantly loaded, all models loaded, everything was localized. So... why do I post this? There is still something wrong. Why does not a single post mention this code? Why is it marked as deprecated? Why do no popular mods use this code in their build.gradle? Well, most mod creators use Eclipse, that's for sure and Eclipse doesn't have this issue. Lucky for them but what about modders that actually use IntelliJ and don't have this issue? I quickly realized that this code might help with the local testing environment but you can't build your mod with it. It will give you an error. You can only build your mod when you remove it again but the local client instance doesn't work then. Interestingly when I build the mod, the assets are copied just fine and everything works in the real game when you load the mod. However, you can't get working textures in the IDE when you don't put this code in your build.gradle. So what is the solution of this? How do you get IntelliJ to run without problems if you want to test AND build within the same project. The only thing that comes to my mind would be a work around to load an artifact whenever you start your client which copies the assets manually but that sounds too difficult for making a Minecraft mod. I am open for suggestions, thanks for reading. Greetz, Relentless Solution for this problem:
  7. Update: I fixed the error. It was because of a missing model and not related to the texture. I recreated the whole mod and the model error is gone. My whole log is free of errors. However I still don't get the texture in game. It's still the purple-black texture. It obviously finds the right model now but the texture is still missing. Here is my new code: https://github.com/RLNT/IHMAM/tree/develop
  8. Well, using IntelliJ, there is a Sync button when you rightclick a file. Sadly although I did this with the texture and the whole project, this doesn't change anything. I also reloaded the project through the gradle reload option with no good result. Anything else I could try? I am really running against a wall here.
  9. I think so. I am using IntelliJ. What do you mean could be set up wrong that's causing this?
  10. Hey there, I recently started with Minecraft Modding. To learn all the basics, I started to implement a new item. That sounded simple to me but I ran into an issue. My game loads fine with my mod but I get an error since my item texture isn't able to load. I just can't figure out why. Can anyone help me with that? Here is the error: https://pastebin.com/6PE6EePJ Here is my code: https://github.com/DAmNRelentless/TestingAMod
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.