Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

foreverblu

Members
  • Posts

    185
  • Joined

  • Last visited

Converted

  • Gender
    Male
  • URL
    https://sourceforge.net/p/msrdtlc/wiki/Home/
  • Personal Text
    Revealing the Future...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

foreverblu's Achievements

Creeper Killer

Creeper Killer (4/8)

0

Reputation

  1. I've been doing some research, and it appears that my spawn function for my mob is set to spawn only on ice, but under the Blocks class SPECIFICALLY Ice is set to only allow Polar Bears to spawn, so the spawn algorithm returns false for ice whenever it checks if the block is spawnable. I went ahead and tried to override the Minecraft version of Ice by copying the code and adding my own mob: public static final RegistryObject<Block> ICE = VANILLA_BLOCKS.register("ice", () -> new IceBlock(AbstractBlock.Properties.create(Material.ICE) .slipperiness(0.98F) .tickRandomly() .hardnessAndResistance(0.5F) .sound(SoundType.GLASS) .notSolid() .setAllowsSpawn((state, reader, pos, entity) -> { return entity == EntityType.POLAR_BEAR || entity == BestiaryRegistry.SEAL; })) ); And my mob now spawns properly, except now Ice has disappeared from the creative menu and cannot be picked with middle mouse button. Is there anyway I can fix this, or even better, override a Vanilla blocks property without having to recreate the block?
  2. Yes. I've also discovered if I remove the if statement and add the spawner to every BiomeLoadingEvent my mob DOES spawn in every biome, which seems odd to me. Is there a specific number of biomes I must add a mob to, or an overworld specific event I need to also account for?
  3. I'm currently trying to set a custom mob to spawn in a specific biome, and I've looked at a couple of reference mods to see if I've been missing anything, but my mob just somehow cannot spawn. @SubscribeEvent(priority = EventPriority.HIGH) public static void addBiomeSpawn(BiomeLoadingEvent event) { Biome biome = ForgeRegistries.BIOMES.getValue(event.getName()); System.out.println(biome.toString()); if (biome.toString().equals("minecraft:plains")) { System.out.println("Its been Added!"); event.getSpawns().getSpawner(EntityClassification.CREATURE).add(new MobSpawnInfo.Spawners(BestiaryRegistry.SEAL, 100, 1, 3)); } } as far as I'm concerned this is the only thing that has to be done, and it appears that my mob has been added to the spawn list, but it just refuses to appear. I feel like I'm missing something really stupid here but I can't figure it out.
  4. Don't I have to put something within the FromBytes or ToBytes methods of the IMessage declaring the buf to be writing the potion effect to be sent, though?
  5. Forgive me if I sound like a beginner here, but I've looked at the SimpleNetworkWrapper, and i've played around a little with the Packeting, but how do I use the IMessage class I've made in order to return a Potion effect?
  6. So i've started Forge coding for a couple weeks now, and I've been getting into Key Inputs, with handlers and all that. Recently, i've been trying to develop a keyinput where you click a key, and you would get a certain effect. When I did use the player.addPotionEffect() method though, the client only visualizes the effect, but doesn't actually work. Here's a snippet of my code: @SubscribeEvent public void onKeyInput(InputEvent.KeyInputEvent event) { EntityPlayer play = Minecraft.getMinecraft().thePlayer; if(testKey.ping.isPressed()) { buttonPress = true; if(play!=null){ if(XPowerFlask.ability==0) { play.addPotionEffect(new PotionEffect(Potion.damageBoost.getId(), 1000, 2)); In addition, I'd like to create a cooldown on the effect. Every time I add the onUpdate() method though, the ability works, then the cooldown just never seems to actually work. Thanks in advance!
  7. Can you help on that then? Because I dont know what is the command line for zips. And even when i unlock hidden folders(using another application) __Macosx is not there.
  8. http://pastebin.com/41ujwpHg I AM USING 407 LATEST CURRENT FORGE AT MY TIME. I AM USING MAC
  9. Well...i installed forge 339(and i tried 337) I checked the wiki and retried twice for each. Its always a black screen. I tried redownloading the lib files but it did not work. Im using Mac, so i merge the folders for NET and PAULSCODE. did i do anything wrong? Steps: - Open Minecraft.jar - Open Minecraft Forge .zip - Drag contents into Minecraft.jar and merge nessasary folders. - Open Minecraft. Please help THis did not happen to me for 1.3 or 1.2 or 1.1
  10. I just wanted to ask if you could add some compatibility for region compatibility for mods, because dries 007. He could make compatiblity for region protection for vanilal servers, but is unable to make protection for mods, not sure what to edit but just asking?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.