Jump to content

[SOLVED] ClassNotFoundException


Albic

Recommended Posts

I created a mod for 1.6.2 and zipped it like this (in eclipse the mod worked fine):

RPG-HUD 1.1.zip

 

included are the assets ("assets/rpghud/damage.png" and "assets/rpghud/interface.png"), the src files: "minecraft/net/spellcraftgaming/rpghud/GuiIngameRPG"  and "minecraft/net/spellcraftgaming/rpghud/RPGHud".

 

Here is the error code:

---- Minecraft Crash Report ----
// Don't be sad. I'll do better next time, I promise!

Time: 17.07.13 00:19
Description: There was a severe problem during mod loading that has caused the game to fail

cpw.mods.fml.common.LoaderException: java.lang.ClassNotFoundException: net.spellcraftgaming.rpghud.RPGHud
at cpw.mods.fml.common.LoadController.transition(LoadController.java:149)
at cpw.mods.fml.common.Loader.loadMods(Loader.java:520)
at cpw.mods.fml.client.FMLClientHandler.beginMinecraftLoading(FMLClientHandler.java:182)
at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:470)
at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:796)
at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:57)
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:18)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: net.spellcraftgaming.rpghud.RPGHud
at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.findClass(LaunchClassLoader.java:179)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at cpw.mods.fml.common.ModClassLoader.loadClass(ModClassLoader.java:58)
at java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.lang.Class.forName(Unknown Source)
at cpw.mods.fml.common.FMLModContainer.constructMod(FMLModContainer.java:457)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at com.google.common.eventbus.EventHandler.handleEvent(EventHandler.java:74)
at com.google.common.eventbus.SynchronizedEventHandler.handleEvent(SynchronizedEventHandler.java:45)
at com.google.common.eventbus.EventBus.dispatch(EventBus.java:313)
at com.google.common.eventbus.EventBus.dispatchQueuedEvents(EventBus.java:296)
at com.google.common.eventbus.EventBus.post(EventBus.java:267)
at cpw.mods.fml.common.LoadController.sendEventToModContainer(LoadController.java:194)
at cpw.mods.fml.common.LoadController.propogateStateMessage(LoadController.java:174)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at com.google.common.eventbus.EventHandler.handleEvent(EventHandler.java:74)
at com.google.common.eventbus.SynchronizedEventHandler.handleEvent(SynchronizedEventHandler.java:45)
at com.google.common.eventbus.EventBus.dispatch(EventBus.java:313)
at com.google.common.eventbus.EventBus.dispatchQueuedEvents(EventBus.java:296)
at com.google.common.eventbus.EventBus.post(EventBus.java:267)
at cpw.mods.fml.common.LoadController.distributeStateMessage(LoadController.java:105)
at cpw.mods.fml.common.Loader.loadMods(Loader.java:510)
... 10 more
Caused by: java.lang.NullPointerException
at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.findClass(LaunchClassLoader.java:171)
... 38 more


A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
---------------------------------------------------------------------------------------

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.6.2
Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1
Java Version: 1.7.0_25, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode, sharing), Oracle Corporation
Memory: 10043144 bytes (9 MB) / 79413248 bytes (75 MB) up to 518979584 bytes (494 MB)
JVM Flags: 1 total; -Xmx512M
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Suspicious classes: FML and Forge are installed
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
FML: MCP v8.04 FML v6.2.30.794 Minecraft Forge 9.10.0.794 4 mods loaded, 4 mods active
mcp{8.04} [Minecraft Coder Pack] (minecraft.jar) Unloaded->Constructed
FML{6.2.30.794} [Forge Mod Loader] (coremods) Unloaded->Constructed
Forge{9.10.0.794} [Minecraft Forge] (coremods) Unloaded->Constructed
rpghud{1.1} [rpghud] (RPG-HUD 1.1.zip) Unloaded->Errored

 

I don't know why it does not work properly...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • I am getting an error message that my mods and my server are not on the same minecraft version when they clearly are. My server and my mods are on 1.20.1 and the error says that the server is 1.20 even though it's on forge 47.2.30.  
    • .Omg, I'm so freaking blind I didn't notice that, it works now, thank you so much @Xoroshio
    • On the one off the last lines of code you have put && boots.isEmpty() Instead of && !boots.isEmpty() is that a typo?
    • I'm trying to apply effects to the emerald armor but it doesn't work, I read that the onArmorTick() method doesn't work anymore, but I tried with inventoryTick, onInventoryTick and onArmorTick but they don't apply the effect either, I don't know if I'm writing it wrong, so I need help to fix it. This is the code in question: public class ModArmorItem extends ArmorItem{ private static final Map<ArmorMaterial, MobEffectInstance> MATERIAL_TO_EFFECT_MAP = (new ImmutableMap.Builder<ArmorMaterial, MobEffectInstance>()) .put(ModArmorMaterials.EMERALD, new MobEffectInstance( MobEffects.HERO_OF_THE_VILLAGE, 200, 1, false, false, true)) .build(); public ModArmorItem(ArmorMaterial pMaterial, Type pType, Properties pProperties) { super(pMaterial, pType, pProperties); } @Override public void onArmorTick(ItemStack stack, Level world, Player player){ if (!world.isClientSide()) { if (hasFullSuitOfArmorOn(player)) { evaluateArmorEffects(player); } } } private void evaluateArmorEffects(Player player) { for (Map.Entry<ArmorMaterial,MobEffectInstance> entry : MATERIAL_TO_EFFECT_MAP.entrySet()){ ArmorMaterial mapArmorMaterial = entry.getKey(); MobEffectInstance mapStatusEffect = entry.getValue(); if (hasCorrectArmorOn(mapArmorMaterial, player)) { addStatusEffectForMaterial(player, mapArmorMaterial, mapStatusEffect); } } } private void addStatusEffectForMaterial(Player player, ArmorMaterial mapArmorMaterial, MobEffectInstance mapStatusEffect) { boolean hasPlayerEffect = player.hasEffect(mapStatusEffect.getEffect()); if (hasCorrectArmorOn(mapArmorMaterial, player) && !hasPlayerEffect) { player.addEffect(new MobEffectInstance(mapStatusEffect)); } } private boolean hasCorrectArmorOn(ArmorMaterial material, Player player) { for (ItemStack armorStack : player.getInventory().armor){ if (!(armorStack.getItem() instanceof ArmorItem)) { return false; } } ArmorItem helmet = ((ArmorItem)player.getInventory().getArmor(3).getItem()); ArmorItem brestplace = ((ArmorItem)player.getInventory().getArmor(2).getItem()); ArmorItem leggins = ((ArmorItem)player.getInventory().getArmor(1).getItem()); ArmorItem boots = ((ArmorItem)player.getInventory().getArmor(0).getItem()); return helmet.getMaterial() == material && brestplace.getMaterial() == material && leggins.getMaterial() == material && boots.getMaterial() == material; } private boolean hasFullSuitOfArmorOn(Player player){ ItemStack helmet = player.getInventory().getArmor(3); ItemStack breastplace = player.getInventory().getArmor(2); ItemStack leggins = player.getInventory().getArmor(1); ItemStack boots = player.getInventory().getArmor(0); return !helmet.isEmpty() && !breastplace.isEmpty() && !leggins.isEmpty() && boots.isEmpty(); } } And here is the armor   public static final RegistryObject<Item> EMERALD_HELMET = ITEMS.register( "emerald_helmet", () -> new ModArmorItem(ModArmorMaterials.EMERALD, ArmorItem.Type.HELMET, new Item.Properties()) ); public static final RegistryObject<Item> EMERALD_CHESTPLATE = ITEMS.register( "emerald_chestplate", () -> new ModArmorItem(ModArmorMaterials.EMERALD, ArmorItem.Type.CHESTPLATE, new Item.Properties()) ); public static final RegistryObject<Item> EMERALD_LEGGINS = ITEMS.register( "emerald_leggins", () -> new ModArmorItem(ModArmorMaterials.EMERALD, ArmorItem.Type.LEGGINGS, new Item.Properties()) ); public static final RegistryObject<Item> EMERALD_BOOTS = ITEMS.register( "emerald_boots", () -> new ModArmorItem(ModArmorMaterials.EMERALD, ArmorItem.Type.BOOTS, new Item.Properties()) ); I hope you can help me. Thanks.
    • so ive been having this issue for a little bit, and have honestly no clue on how to fix it. I'm using minecraft 1.20.1 for clarification.  Here is the latest log: https://pastebin.com/neMuxELv
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.