Jump to content

[1.7.10]My mod apparently causing a crash


The_Fireplace

Recommended Posts

Crash Report(I seriously don't see any relation between this and my mod, but it only occurs when it is present):

 

 

[00:11:50] [main/INFO] [GradleStart]: userProperties: {}
[00:11:50] [main/INFO] [GradleStart]: Extra: []
[00:11:50] [main/INFO] [GradleStart]: Running with arguments: [--userProperties, {}, --assetsDir, C:/Users/Lance/.gradle/caches/minecraft/assets, --assetIndex, 1.7.10, --accessToken, {REDACTED}, --version, 1.7.10, --tweakClass, cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker, --username, ForgeDevName]
[00:11:50] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker
[00:11:50] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Using primary tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker
[00:11:50] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker
[00:11:51] [main/INFO] [FML]: Forge Mod Loader version 7.10.25.1188 for Minecraft 1.7.10 loading
[00:11:51] [main/INFO] [FML]: Java is Java HotSpot(TM) Client VM, version 1.8.0_05, running on Windows 7:x86:6.1, installed at C:\Program Files\Java\jre8
[00:11:51] [main/INFO] [FML]: Managed to load a deobfuscated Minecraft name- we are in a deobfuscated environment. Skipping runtime deobfuscation
[00:11:51] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[00:11:51] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLDeobfTweaker
[00:11:51] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[00:11:51] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[00:11:51] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager$FMLPluginWrapper
[00:11:51] [main/ERROR] [FML]: The binary patch set is missing. Either you are in a development environment, or things are not going to work!
[00:11:53] [main/ERROR] [FML]: The minecraft jar file:/C:/Users/Lance/.gradle/caches/minecraft/net/minecraftforge/forge/1.7.10-10.13.0.1188/forgeSrc-1.7.10-10.13.0.1188.jar!/net/minecraft/client/ClientBrandRetriever.class appears to be corrupt! There has been CRITICAL TAMPERING WITH MINECRAFT, it is highly unlikely minecraft will work! STOP NOW, get a clean copy and try again!
[00:11:53] [main/ERROR] [FML]: FML has been ordered to ignore the invalid or missing minecraft certificate. This is very likely to cause a problem!
[00:11:53] [main/ERROR] [FML]: Technical information: ClientBrandRetriever was at jar:file:/C:/Users/Lance/.gradle/caches/minecraft/net/minecraftforge/forge/1.7.10-10.13.0.1188/forgeSrc-1.7.10-10.13.0.1188.jar!/net/minecraft/client/ClientBrandRetriever.class, there were 0 certificates for it
[00:11:53] [main/ERROR] [FML]: FML appears to be missing any signature data. This is not a good thing
[00:11:53] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager$FMLPluginWrapper
[00:11:53] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLDeobfTweaker
[00:11:54] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.TerminalTweaker
[00:11:54] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.TerminalTweaker
[00:11:54] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Launching wrapped minecraft {net.minecraft.client.main.Main}
[00:11:56] [main/INFO]: Setting user: ForgeDevName
[00:12:02] [Client thread/INFO]: LWJGL Version: 2.9.1
[00:12:10] [Client thread/INFO] [MinecraftForge]: Attempting early MinecraftForge initialization
[00:12:10] [Client thread/INFO] [FML]: MinecraftForge v10.13.0.1188 Initialized
[00:12:10] [Client thread/INFO] [FML]: Replaced 182 ore recipies
[00:12:10] [Client thread/INFO] [MinecraftForge]: Completed early MinecraftForge initialization
[00:12:10] [Client thread/INFO] [FML]: Searching B:\Libraries\Forge\eclipse\mods for mods
[00:12:12] [Client thread/ERROR] [FML]: FML has detected a mod that is using a package name based on 'net.minecraft.src' : net.minecraft.src.FMLRenderAccessLibrary. This is generally a severe programming error.  There should be no mod code in the minecraft namespace. MOVE YOUR MOD! If you're in eclipse, select your source code and 'refactor' it into a new package. Go on. DO IT NOW!
[00:12:20] [Client thread/INFO] [FML]: Forge Mod Loader has identified 5 mods to load
[00:12:21] [Client thread/INFO]: Reloading ResourceManager: Default, FMLFileResourcePack:Forge Mod Loader, FMLFileResourcePack:Minecraft Forge, FMLFileResourcePack:Fire's Clay Spawn, FMLFileResourcePack:Fireplace Core
---- Minecraft Crash Report ----
// Don't do that.

Time: 7/26/14 12:12 AM
Description: Initializing game

java.lang.NullPointerException: Initializing game
at com.google.common.collect.ImmutableCollection$Builder.addAll(ImmutableCollection.java:281)
at com.google.common.collect.ImmutableCollection$ArrayBasedBuilder.addAll(ImmutableCollection.java:360)
at com.google.common.collect.ImmutableList$Builder.addAll(ImmutableList.java:665)
at cpw.mods.fml.common.Loader.sortModList(Loader.java:230)
at cpw.mods.fml.common.Loader.loadMods(Loader.java:472)
at cpw.mods.fml.client.FMLClientHandler.beginMinecraftLoading(FMLClientHandler.java:204)
at net.minecraft.client.Minecraft.startGame(Minecraft.java:532)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:941)
at net.minecraft.client.main.Main.main(Main.java:164)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:134)
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at GradleStart.bounce(GradleStart.java:108)
at GradleStart.startClient(GradleStart.java:101)
at GradleStart.main(GradleStart.java:66)


A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
---------------------------------------------------------------------------------------

-- Head --
Stacktrace:
at com.google.common.collect.ImmutableCollection$Builder.addAll(ImmutableCollection.java:281)
at com.google.common.collect.ImmutableCollection$ArrayBasedBuilder.addAll(ImmutableCollection.java:360)
at com.google.common.collect.ImmutableList$Builder.addAll(ImmutableList.java:665)
at cpw.mods.fml.common.Loader.sortModList(Loader.java:230)
at cpw.mods.fml.common.Loader.loadMods(Loader.java:472)
at cpw.mods.fml.client.FMLClientHandler.beginMinecraftLoading(FMLClientHandler.java:204)
at net.minecraft.client.Minecraft.startGame(Minecraft.java:532)

-- Initialization --
Details:
Stacktrace:
at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:941)
at net.minecraft.client.main.Main.main(Main.java:164)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:134)
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at GradleStart.bounce(GradleStart.java:108)
at GradleStart.startClient(GradleStart.java:101)
at GradleStart.main(GradleStart.java:66)

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.7.10
Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1
Java Version: 1.8.0_05, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 871206424 bytes (830 MB) / 1060372480 bytes (1011 MB) up to 1060372480 bytes (1011 MB)
JVM Flags: 3 total; -Xincgc -Xmx1024M -Xms1024M
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
FML: MCP v9.05 FML v7.10.25.1188 Minecraft Forge 10.13.0.1188 5 mods loaded, 5 mods active
mcp{9.05} [Minecraft Coder Pack] (minecraft.jar) Unloaded
FML{7.10.25.1188} [Forge Mod Loader] (forgeSrc-1.7.10-10.13.0.1188.jar) Unloaded
Forge{10.13.0.1188} [Minecraft Forge] (forgeSrc-1.7.10-10.13.0.1188.jar) Unloaded
clayspawn{1.0.0} [Fire's Clay Spawn] (bin) Unloaded
fireplacecore{1.1.0} [Fireplace Core] (bin) Unloaded
Launched Version: 1.7.10
LWJGL: 2.9.1
OpenGL: GeForce GT 620/PCIe/SSE2 GL version 4.4.0, NVIDIA Corporation
GL Caps: Using GL 1.3 multitexturing.
Using framebuffer objects because OpenGL 3.0 is supported and separate blending is supported.
Anisotropic filtering is supported and maximum anisotropy is 16.
Shaders are available because OpenGL 2.1 is supported.

Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'
Type: Client (map_client.txt)
Resource Packs: []
Current Language: English (US)
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Anisotropic Filtering: Off (1)
#@!@# Game crashed! Crash report saved to: #@!@# B:\Libraries\Forge\eclipse\.\crash-reports\crash-2014-07-26_00.12.21-client.txt
Java HotSpot(TM) Client VM warning: Using incremental CMS is deprecated and will likely be removed in a future release

 

 

And the files in my mod:

 

 

Removed; issue determined to be a Forge bug.

 

 

If I helped please press the Thank You button.

 

Check out my mods at http://www.curse.com/users/The_Fireplace/projects

Link to comment
Share on other sites

Hi

 

Looks like an FML bug to me.  Even if there is something wrong in your mod header (eg dependencies), the loader should handle it gracefully.

 

suggest you post it in the bug report forum.

 

If you feel like troubleshooting yourself, I'd suggest putting a breakpoint into the Loader method at line 230 and seeing why it tries to create a list from something that's null.

 

-TGG

Link to comment
Share on other sites

Hi

 

Just a guess-

  "dependants": [ "devonmod", "nothing", "unlogic", "mobrebirth", "clayspawn", "mechpistons", "darkmetal", "firefoods" ]

 

Do you need to include a section in your mcmod.info for each of these dependants?

 

You have a section for (eg) devonmod, nothing, unlogic, but not for some of the others.

 

I've never used dependants before so I don't know for sure.

 

-TGG

Link to comment
Share on other sites

Hi

 

Just a guess-

  "dependants": [ "devonmod", "nothing", "unlogic", "mobrebirth", "clayspawn", "mechpistons", "darkmetal", "firefoods" ]

 

Do you need to include a section in your mcmod.info for each of these dependants?

 

You have a section for (eg) devonmod, nothing, unlogic, but not for some of the others.

 

I've never used dependants before so I don't know for sure.

 

-TGG

Dependents work just like dependencies, but they load after instead of before. Seeing as I have all of the others set with fireplacecore as a dependency and required mod, listing them as dependents isn't really necessary, but I included that for completeness. And they are considered soft dependents, similar to how dependencies are soft dependencies, so they don't have to be there. Source: https://github.com/MinecraftForge/FML/wiki/FML-mod-information-file.

 

Note: That code shouldn't affect anything anyways, if the source is correct, because the mcmod.info fields "dependants", "dependencies", and "requiredMods" aren't initialized unless "useDependencyInformation": true is there, which isn't there in the Fireplace Core section of the file.

If I helped please press the Thank You button.

 

Check out my mods at http://www.curse.com/users/The_Fireplace/projects

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • So I saw that mixin is shipped as a library with forge, but is it available for 1.7.10 ?  
    • So I've read the EULA, and lets be straight...     If I split my modpack(of my mods, yeah I'm nuts) into several(many) individual mods(like just one boss) with minor additions(plus not working together), then have a complete/modpack version on patreon/onlyfans having each addon work together... Would people buy my idea?
    • German A1 – C1, TestDAF, Goethe B1, B2, C1, C2, valid GOETHE certificate German A1 – C1, TestDAF, Goethe B1, B2, C1, C2, valid GOETHE certificate(+27(838-80-8170
    • Done, it still crashed. New log https://paste.ee/p/kYv6e
    • I am migrating a mod from 1.16.5 to 1.20.2 The version for 1.16.5 can be found here https://github.com/beothorn/automataCraft For the block called automata_start, it uses TileEntities and has blockstates, model/block and textures on json files. This is currently working fine on 1.16.5 https://github.com/beothorn/automataCraft/tree/master/src/main/resources/assets/automata For 1.20.2 I migrated the logic from TileEntities to BlockEntity. The mod is working fine. All blocks and Items are working with the correct textures except for the textures for each state of the automata_start block. No changes where made to the json files. This is the branch I am working on (there were some refactorings, but all is basically the same): https://github.com/beothorn/automataCraft/tree/1_20/src/main/resources/assets/automata The only difference I can think that may be related is that i had to implement createBlockStateDefinition on the BaseEntityBlock: https://github.com/beothorn/automataCraft/blob/1_20/src/main/java/br/com/isageek/automata/automata/AutomataStartBlock.java#L43 This is driving me crazy. I know the jsons are being loaded as I put a breakpoint at `net.minecraft.client.resources.model.ModelBakery#loadModel` and I can see BlockModelDefinition.fromJsonElement being called with automata_start. I also printed the state from the arguments of the tick function call and they look correct (https://github.com/beothorn/automataCraft/blob/1_20/src/main/java/br/com/isageek/automata/automata/Ticker.java#L32 ): blockState Block{automata:automata_start}[state=loadreplaceables] In game, all I see is the no textures. I think it is weird it is not the "missing texture" texture so I think it may be related to the material, but I had no success tweaking it (https://github.com/beothorn/automataCraft/blob/1_20/src/main/java/br/com/isageek/automata/automata/AutomataStartBlock.java#L37).   public static final Property<AutomataStartState> state = EnumProperty.create("state", AutomataStartState.class); private final AtomicReference<RegistryObject<BlockEntityType<?>>> blockEntityType; private final Map<String, RegistryObject<Block>> registeredBlocks; public AutomataStartBlock( final AtomicReference<RegistryObject<BlockEntityType<?>>> blockEntityType, final Map<String, RegistryObject<Block>> registeredBlocks ) { super(BlockBehaviour.Properties.of().mapColor(MapColor.STONE).strength(1.5F, 6.0F)); this.blockEntityType = blockEntityType; this.registeredBlocks = registeredBlocks; this.registerDefaultState(this.getStateDefinition().any().setValue(state, AutomataStartState.LOAD_REPLACEABLES)); } @Override protected void createBlockStateDefinition(StateDefinition.Builder<Block, BlockState> stateBuilder) { stateBuilder.add(state); }     So my cry for help is, anyone has any ideas? Is there a way to easily debug this, for example somewhere where I can list the textures for a given state, or make sure this is loaded?   Thanks in advance for the hints
  • Topics

  • Who's Online (See full list)

    • There are no registered users currently online
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.