Jump to content

[1.14.4] Particles not rendering


DavidM

Recommended Posts

I've created my custom particles, but am having difficulties rendering them.

My code regarding the rendering of the particles is here.

The current code in my repo is supposed to render a white plane among the xz axis for testing purpose, but even that is not rendering.

I've added debug lines to make sure the particles are spawning.

Currently, nothing renders if I spawn my particles.

Any help would be appreciated.

Some tips:

Spoiler

Modder Support:

Spoiler

1. Do not follow tutorials on YouTube, especially TechnoVision (previously called Loremaster) and HarryTalks, due to their promotion of bad practice and usage of outdated code.

2. Always post your code.

3. Never copy and paste code. You won't learn anything from doing that.

4. 

Quote

Programming via Eclipse's hotfixes will get you nowhere

5. Learn to use your IDE, especially the debugger.

6.

Quote

The "picture that's worth 1000 words" only works if there's an obvious problem or a freehand red circle around it.

Support & Bug Reports:

Spoiler

1. Read the EAQ before asking for help. Remember to provide the appropriate log(s).

2. Versions below 1.11 are no longer supported due to their age. Update to a modern version of Minecraft to receive support.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Not sure what the problem is, I have no knowledge of OpenGL. However, try using an vanilla render type (like TRANSLUCENT_SHEET_LIT i think is one) and call the parent method in the renderParticle (don't draw anything with the buffer). It'll help you isolate your problem I think (and hope). Also, using vanilla's is a good idea, unless you want something complex, BasicParticleType and an existing IParticleRenderType will do the job.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.