Jump to content

Forge 1.16.5 crashing on launch


grook8958

Recommended Posts

Hello, I've been trying to start forge on the latest version (1.16.5, 1.16.4) but whenever I click "play" the launcher closes like normal then suddenly it reopens with this (screenshot below) as error (it's in french but it basically says "ERROR the game has stop working" "A problem occurred and the game crashed" "Exit Code: 0".)  I put the launcher log below as there wasn't any debug.log. I also tried running it without any mods, same thing.  I tried the latest and recommended versions same thing.

I also want to add that 1.12.2 works perfectly fine but not 1.16.x

launcher proof.png

launcher_log.txt

Edited by grook8958
Link to comment
Share on other sites

So, it successfully loaded but then when the title screen appeared it crashed

My error:

The game crashed whilst rendering overlay Error: net.minecraftforge.fml.config.ConfigFileTypeHandler$ConfigLoadingException: Failed loading config file forge-client.toml of type CLIENT for modid forge Code de sortie : -1

I've put the crashlog below It seems like it's forge-client.toml  that is making it crash, do i delete it too and see what happens?

crash-2021-04-27_12.05.34-client.txt

Edited by grook8958
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • Minecraft opened, but when I went to create a new world I got another error. https://pastebin.com/mmdNztmW
    • java.lang.RuntimeException: Could not execute entrypoint stage 'main' due to errors, provided by 'terrablender'!     at net.fabricmc.loader.impl.FabricLoaderImpl.lambda$invokeEntrypoints$2(FabricLoaderImpl.java:388) ~[fabric-loader-0.15.11.jar:?]     at net.fabricmc.loader.impl.util.ExceptionUtil.gatherExceptions(ExceptionUtil.java:33) ~[fabric-loader-0.15.11.jar:?]     at net.fabricmc.loader.impl.FabricLoaderImpl.invokeEntrypoints(FabricLoaderImpl.java:386) ~[fabric-loader-0.15.11.jar:?]     at net.fabricmc.loader.impl.game.minecraft.Hooks.startServer(Hooks.java:63) ~[fabric-loader-0.15.11.jar:?]     at net.minecraft.server.Main.main(Main.java:112) ~[server-intermediary.jar:?]     at net.fabricmc.loader.impl.game.minecraft.MinecraftGameProvider.launch(MinecraftGameProvider.java:470) ~[fabric-loader-0.15.11.jar:?]     at net.fabricmc.loader.impl.launch.knot.Knot.launch(Knot.java:74) ~[fabric-loader-0.15.11.jar:?]     at net.fabricmc.loader.impl.launch.knot.KnotServer.main(KnotServer.java:23) ~[fabric-loader-0.15.11.jar:?]     at net.fabricmc.loader.impl.launch.server.FabricServerLauncher.main(FabricServerLauncher.java:69) ~[fabric-loader-0.15.11.jar:?] Caused by: java.lang.NoSuchFieldError: Class me.lortseam.completeconfig.data.BooleanEntry does not have member field 'boolean checkbox'     at me.lortseam.completeconfig.data.BooleanEntry.<init>(BooleanEntry.java:25) ~[completeconfig-base-2.5.0-cd5950f26b406f27.jar:?]     at me.lortseam.completeconfig.data.Entry.create(Entry.java:42) ~[completeconfig-base-2.5.0-cd5950f26b406f27.jar:?]     at me.lortseam.completeconfig.data.EntrySet.lambda$resolve$1(EntrySet.java:31) ~[completeconfig-base-2.5.0-cd5950f26b406f27.jar:?]     at java.util.stream.ReferencePipeline$3$1.accept(ReferencePipeline.java:212) ~[?:?]     at java.util.stream.ReferencePipeline$2$1.accept(ReferencePipeline.java:194) ~[?:?]     at java.util.Spliterators$ArraySpliterator.forEachRemaining(Spliterators.java:1024) ~[?:?]     at java.util.stream.AbstractPipeline.copyInto(AbstractPipeline.java:556) ~[?:?]     at java.util.stream.AbstractPipeline.wrapAndCopyInto(AbstractPipeline.java:546) ~[?:?]     at java.util.stream.ForEachOps$ForEachOp.evaluateSequential(ForEachOps.java:151) ~[?:?]     at java.util.stream.ForEachOps$ForEachOp$OfRef.evaluateSequential(ForEachOps.java:174) ~[?:?]     at java.util.stream.AbstractPipeline.evaluate(AbstractPipeline.java:265) ~[?:?]     at java.util.stream.ReferencePipeline.forEach(ReferencePipeline.java:611) ~[?:?]     at me.lortseam.completeconfig.data.EntrySet.resolve(EntrySet.java:32) ~[completeconfig-base-2.5.0-cd5950f26b406f27.jar:?]     at me.lortseam.completeconfig.data.Parent.resolveContainer(Parent.java:58) ~[completeconfig-base-2.5.0-cd5950f26b406f27.jar:?]     at me.lortseam.completeconfig.data.Parent.resolve(Parent.java:110) ~[completeconfig-base-2.5.0-cd5950f26b406f27.jar:?]     at me.lortseam.completeconfig.data.Config.lambda$new$0(Config.java:51) ~[completeconfig-base-2.5.0-cd5950f26b406f27.jar:?]     at me.lortseam.completeconfig.data.Config.deserialize(Config.java:94) ~[completeconfig-base-2.5.0-cd5950f26b406f27.jar:?]     at me.lortseam.completeconfig.data.Config.load(Config.java:121) ~[completeconfig-base-2.5.0-cd5950f26b406f27.jar:?]     at io.github.uhq_games.regions_unexplored.RegionsUnexplored.onTerraBlenderInitialized(RegionsUnexplored.java:70) ~[RegionsUnexploredFabric-0.5.31.20.1.jar:?]     at terrablender.core.TerraBlenderFabric.lambda$onInitialize$0(TerraBlenderFabric.java:40) ~[TerraBlender-fabric-1.20.1-3.0.1.7.jar:?]     at java.util.ArrayList.forEach(ArrayList.java:1597) ~[?:?]     at terrablender.core.TerraBlenderFabric.onInitialize(TerraBlenderFabric.java:38) ~[TerraBlender-fabric-1.20.1-3.0.1.7.jar:?]     at net.fabricmc.loader.impl.FabricLoaderImpl.invokeEntrypoints(FabricLoaderImpl.java:384) ~[fabric-loader-0.15.11.jar:?]  
    • Hi, I have the oficial launcher using the version 1.21, and forge 51.0.13, as soon as I start the installation the games crashes and gives me "exit code: 1", I haven't put any mods yet in the folder. Its the second time that uninstall and install everything and nothing works, checket my graphics and they are updated. https://pastebin.com/STPgEiVs   thanks!
    • Ty very much it worked
    • no clue what is going on, you guys seem more knowledgeable than I am. So here's my log as well as my mod list. Error Folder On Google Drive  
  • Topics

  • Who's Online (See full list)

    • There are no registered users currently online
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.