Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

1.7.10 - Massive transparency glitch: Textures not rendering transparent


mathe172
 Share

Recommended Posts

Hello,

 

I have a really annoying problem: Whenever I'm in a world with a lot of stuff (I don't know what exactly that 'stuff' is), blocks loose transparency when too much of the world is loaded. This only happens from certain angles, which seems to be about the same each time (last time I checked around 10° horizontally, but it seems to be a 'round' shape when moving up and down). It affects every transparent texture in the world - water, TC jars, AE facades (with network tool),... When I turn the render distance down a lot (~3 chunks) it doesn't happen (at least I couldn't get it to) which is why I suspect some kind of memory overflow/shortage, but I don't know how to analyze it better (if you have an idea what I could try to narrow it down, please tell me ;) ). Since I don't know what causes it exactly, I wasn't able to narrow it down unfortunately.

I don't have Optifine, but a lot of other mods (the complete list should be visible in the logs)

The most important information:

MC 1.7.10

Forge 10.13.2.1230

Java 1.8.0_25 & 1.7.0_65

Windows 8.1 Pro (8.1:amd64:6.3)

Intel HD Graphics 4000

 

Log: https://www.dropbox.com/s/cts7qtqszaayjor/TransparencyGlitch.log?dl=0

 

I posted this here, because I have no idea what mod it could be - if you know something more specific, I'll post it there too.

Link to comment
Share on other sites

that is odd, but there really isnt much I can do to track it down, some mod you have installed is making water not transparent.

If its a constant thing, try creating a new world, and removing half your mods.

if it happens still, remove another 1/2

if not switch to the 1/ that was removed and re-do these steps.

Do so until you gt the one mod that causes the issues.

There isnt much we can do there are no errors, the pack is to large for me to be ableto feasibly track it down for you. Dunno.

I do Forge for free, however the servers to run it arn't free, so anything is appreciated.
Patreon: http://www.patreon.com/lexmanos
Paypal: http://paypal.me/LexManos

BitCoin: 1Q8rWvUNMM2T1ZfDaFeeYQyVXtYoeT6tTn

Link to comment
Share on other sites

I finally tracked it down, after hours of flying around in my world with low render distance (I couldn't reproduce the error) - the issue is cause by the Bounce Pad from Tinkers Construct (I submitted an issue there), I don't know if it's my hardware or something else, but at least I was able to fix it  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.