Jump to content

[1.7.10] Trouble with onImpact for thrown entity


Ms_Raven

Recommended Posts

I don't know what's happening. I'm using the same code as all other projectiles, just heavily simplified without all the criticals/particles/sounds extras but every time I throw the item at a mob it just goes right through them.

 

Why won't this hit mobs?

 

 

public class EntityThrowingKnife extends EntityThrowable

{

 

public EntityThrowingKnife(World world)

{

super(world);

}

 

public EntityThrowingKnife(World world, EntityLivingBase entity)

{

super(world, entity);

}

 

public EntityThrowingKnife(World world, double x, double y, double z)

{

super(world, x, y, z);

}

 

@Override

protected void onImpact(MovingObjectPosition mop)

{

World world = this.worldObj;

 

if (mop.entityHit != null)

{

mop.entityHit.attackEntityFrom(DamageSource.causeThrownDamage(this, this.getThrower()), 5);

}

if(world.isRemote)

{

setDead();

}

 

}

 

}

 

Link to comment
Share on other sites

if(world.isRemote)
      {
         setDead();
      }

 

You're telling the client to kill the entity on impact, not the server...

Don't ask for support per PM! They'll get ignored! | If a post helped you, click the "Thank You" button at the top right corner of said post! |

mah twitter

This thread makes me sad because people just post copy-paste-ready code when it's obvious that the OP has little to no programming experience. This is not how learning works.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • SOLVED! I ended up fixing this after a fresh night of sleep and cloning the forge repo and looking through that. I had to add a BiomeModifier class to my mod, see this file here for assistance: MinecraftForge/src/test/java/net/minecraftforge/debug/world/BiomeModifierTest.java at 1.20.1 · MinecraftForge/MinecraftForge (github.com)
    • Hello, I'm creating a mod that should have a classic config file that I create with: ModLoadingContext.get().registerConfig(ModConfig.Type.COMMON, Config.SPEC); but I want also to have into server config folder more files .yml that I handle from the plugin. How can I create that yaml files?
    • Hi, I've been having a problem with Level 4 enchants on tools and items, it will not let me enchant any weapon or item past level 4, level 3 works on somethings but when I try to enchant it will either not show up in the anvil or when using the /enchant command it will say *item does not support the enchantment. I've tried efficiency 4 on a pickaxe and axe and it will not work.
    • Hello! I am posting since I am at the end of the road in terms of googling this solution and/or pouring through github projects. As the title suggests, I am trying to spawn my custom flower into the overworld into existing biomes, nothing crazy just a flower block spawned into the world. I added an entry into forge/biome_modifier called add_dreamcap_mushroom.json. It is as follows: { "type": "forge:add_features", "biomes": [ , "minecraft:plains", "minecraft:jungle", "minecraft:birch_forest", "minecraft:sparse_jungle", "minecraft:forest" ], "features": "herbalistmod:dreamcap_mushroom_patch", "step": "vegetal_decoration" }   I have a directory worldgen/configured_feature with dreamcap_mushroom_patch.json as follows:   { "type": "minecraft:random_patch", "config": { "feature": { "feature": { "type": "minecraft:simple_block", "config": { "to_place": { "type": "minecraft:simple_state_provider", "state": { "Name": "herbalistmod:dreamcap_mushroom_block" } } } }, "placement": [ { "type": "minecraft:block_predicate_filter", "predicate": { "type": "minecraft:matching_blocks", "blocks": "minecraft:air" } } ] }, "tries": 32, "xz_spread": 7, "y_spread": 3 } }   I have a directory worldgen/placed_feature with dreamcap_mushroom_patch.json as follows: { "feature": "herbalistmod:dreamcap_mushroom_patch", "placement": [ { "type": "minecraft:count", "count": 2 }, { "type": "minecraft:in_square" }, { "type": "minecraft:heightmap", "heightmap": "WORLD_SURFACE_WG" }, { "type": "minecraft:biome" } ] }   As far as I know, these are the only files I need in order to generate blocks, etc into the world, yet despite this I have made tons of worlds searching high and low and my block is nowhere to be found. Am I doing something wrong here or missing something obvious? Thanks in advance!  
  • Topics

  • Who's Online (See full list)

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.