Jump to content

Compiled mod lacks textures


Blaze0025_

Recommended Posts

So I just compiled my mod for 1.10.2, and it works fine, except for the fact that all the textures are missing. All the items have their intended functionality, and even their name, but none have their textures. All file names are lowercase, and the sources jar is included. The forge version matches the one I developed the mod in.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Discult said:

Does the assets folder inside yourMod.jar have textures inside it?     P.S. you dont need the sources jar that is only for say you want to allow people to download and use your mod as a (api) or libary you can also give sources to allow them to see the CODE.

yeah i checked, thanks for asking though

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, diesieben07 said:

Look at the log for texture errors.

And stop using 1.10.2...

Alright, so I did find a ton of texture errors, so I'll post one of them here (also sorry about the 1.10, I'm just making this mod for a pack with some outdated mods in it)

Exception loading model for variant dm:light_essence#inventory, normal location exception: 
net.minecraftforge.client.model.ModelLoaderRegistry$LoaderException: Exception loading model dm:item/light_essence with loader VanillaLoader.INSTANCE, skipping
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoaderRegistry.getModel(ModelLoaderRegistry.java:153) ~[ModelLoaderRegistry.class:?]
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader.func_177590_d(ModelLoader.java:328) ~[ModelLoader.class:?]
	at net.minecraft.client.renderer.block.model.ModelBakery.func_177577_b(ModelBakery.java:170) ~[byo.class:?]
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader.func_177570_a(ModelLoader.java:148) ~[ModelLoader.class:?]
	at net.minecraft.client.renderer.block.model.ModelManager.func_110549_a(ModelManager.java:28) [byp.class:?]
	at net.minecraft.client.resources.SimpleReloadableResourceManager.func_110542_a(SimpleReloadableResourceManager.java:122) [bxi.class:?]
	at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:499) [bcx.class:?]
	at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:351) [bcx.class:?]
	at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124) [Main.class:?]
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.8.0_51]
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[?:1.8.0_51]
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.8.0_51]
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:497) ~[?:1.8.0_51]
	at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135) [launchwrapper-1.12.jar:?]
	at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.12.jar:?]
Caused by: java.io.FileNotFoundException: dm:models/item/light_essence.json
	at net.minecraft.client.resources.FallbackResourceManager.func_110536_a(FallbackResourceManager.java:68) ~[bww.class:?]
	at net.minecraft.client.resources.SimpleReloadableResourceManager.func_110536_a(SimpleReloadableResourceManager.java:65) ~[bxi.class:?]
	at net.minecraft.client.renderer.block.model.ModelBakery.func_177594_c(ModelBakery.java:311) ~[byo.class:?]
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader.access$1100(ModelLoader.java:118) ~[ModelLoader.class:?]
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader$VanillaLoader.loadModel(ModelLoader.java:879) ~[ModelLoader$VanillaLoader.class:?]
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoaderRegistry.getModel(ModelLoaderRegistry.java:149) ~[ModelLoaderRegistry.class:?]
	... 14 more
[17:31:51] [Client thread/ERROR]: Exception loading model for variant dm:light_essence#inventory, blockstate location exception: 
net.minecraftforge.client.model.ModelLoaderRegistry$LoaderException: Exception loading model dm:light_essence#inventory with loader VariantLoader.INSTANCE, skipping
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoaderRegistry.getModel(ModelLoaderRegistry.java:153) ~[ModelLoaderRegistry.class:?]
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader.func_177590_d(ModelLoader.java:336) ~[ModelLoader.class:?]
	at net.minecraft.client.renderer.block.model.ModelBakery.func_177577_b(ModelBakery.java:170) ~[byo.class:?]
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader.func_177570_a(ModelLoader.java:148) ~[ModelLoader.class:?]
	at net.minecraft.client.renderer.block.model.ModelManager.func_110549_a(ModelManager.java:28) [byp.class:?]
	at net.minecraft.client.resources.SimpleReloadableResourceManager.func_110542_a(SimpleReloadableResourceManager.java:122) [bxi.class:?]
	at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:499) [bcx.class:?]
	at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:351) [bcx.class:?]
	at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124) [Main.class:?]
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.8.0_51]
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[?:1.8.0_51]
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.8.0_51]
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:497) ~[?:1.8.0_51]
	at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135) [launchwrapper-1.12.jar:?]
	at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.12.jar:?]
Caused by: net.minecraft.client.renderer.block.model.ModelBlockDefinition$MissingVariantException
	at net.minecraft.client.renderer.block.model.ModelBlockDefinition.func_188004_c(ModelBlockDefinition.java:78) ~[bpe.class:?]
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader$VariantLoader.loadModel(ModelLoader.java:1195) ~[ModelLoader$VariantLoader.class:?]
	at net.minecraftforge.client.model.ModelLoaderRegistry.getModel(ModelLoaderRegistry.java:149) ~[ModelLoaderRegistry.class:?]
	... 14 more

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Blaze0025_ said:

Caused by: java.io.FileNotFoundException: dm:models/item/light_essence.json

Does it work in the dev environment? If so, what does your build.gradle file look like? I suspect that you could be excluding you resources folder. Also, what does your project setup look like? IIRC the location of the resources folder was moved somewhere around 1.8 and you might still be using the old location.

Can you open up the compiled mod in a decompiler and see if the resources are inside? I recommend Bytecode Viewer as it contains multiple decompilers and has a relatively easy to use UI

About Me

Spoiler

My Discord - Cadiboo#8887

My WebsiteCadiboo.github.io

My ModsCadiboo.github.io/projects

My TutorialsCadiboo.github.io/tutorials

Versions below 1.14.4 are no longer supported on this forum. Use the latest version to receive support.

When asking support remember to include all relevant log files (logs are found in .minecraft/logs/), code if applicable and screenshots if possible.

Only download mods from trusted sites like CurseForge (minecraft.curseforge.com). A list of bad sites can be found here, with more information available at stopmodreposts.org

Edit your own signature at www.minecraftforge.net/forum/settings/signature/ (Make sure to check its compatibility with the Dark Theme)

Link to comment
Share on other sites

You have 64 characters to use in your modid, your modid should be completely unique and never change

About Me

Spoiler

My Discord - Cadiboo#8887

My WebsiteCadiboo.github.io

My ModsCadiboo.github.io/projects

My TutorialsCadiboo.github.io/tutorials

Versions below 1.14.4 are no longer supported on this forum. Use the latest version to receive support.

When asking support remember to include all relevant log files (logs are found in .minecraft/logs/), code if applicable and screenshots if possible.

Only download mods from trusted sites like CurseForge (minecraft.curseforge.com). A list of bad sites can be found here, with more information available at stopmodreposts.org

Edit your own signature at www.minecraftforge.net/forum/settings/signature/ (Make sure to check its compatibility with the Dark Theme)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • Hello, Hi and I am making a forge 1.12.2 mod and also trying to get a custom model helmet item (I made a joker mask) and exported it to .json format and put it in the ~/namespace/models/item folder. Though, I'm struggling to get the item to render what I want it to be rendered like as I've positioned it in the 'head' window view in blockbench. How did you render out your model? I checked your code and it looks like no references to the actual model are being made. I'm new to this forge modding stuff (was a fabric modder) and I desperately need some help. Is there a way to standardly render out armor models made using blockbench? any methods that one can use? My model in JSON: ```json { "credit": "Made with Blockbench", "texture_size": [160, 160], "textures": { "0": "ydyrn:items/joker_mask_texture", "particle": "ydyrn:items/joker_mask_texture" }, "elements": [ { "from": [0, 0, 0], "to": [16, 16, 1], "faces": { "north": {"uv": [0, 1.7, 16, 14.2], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [0, 4, 0.9, 5.6], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [0, 5.8, 1.6, 7.4], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [0, 1.9, 1.3, 3.5], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [0, 3.4, 1.6, 4.2], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [0, 9, 1.6, 9.7], "texture": "#0"} } }, { "from": [15.8, 11, 0.5], "to": [16.2, 13, 15], "faces": { "north": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"} } }, { "from": [0.2, 11, 14.6], "to": [15.8, 13, 15], "faces": { "north": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 8.1], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 8.1], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 7.94], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 7.94], "texture": "#0"} } }, { "from": [-0.2, 11, 0.5], "to": [0.2, 13, 15], "faces": { "north": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"} } } ], "display": { "thirdperson_righthand": { "translation": [-0.25, -2.75, 0], "scale": [0.3, 0.3, 0.3] }, "thirdperson_lefthand": { "translation": [-0.25, -2.75, 0], "scale": [0.3, 0.3, 0.3] }, "firstperson_righthand": { "rotation": [-9, 115, 15], "translation": [0, 1.25, -1.75], "scale": [0.5, 0.5, 0.5] }, "firstperson_lefthand": { "rotation": [-9, 115, 15], "translation": [0, 1.25, -1.75], "scale": [0.5, 0.5, 0.5] }, "ground": { "rotation": [40, 0, 0], "translation": [0, -2.5, 0], "scale": [0.5, 0.5, 0.5] }, "gui": { "rotation": [0, 180, 0] }, "head": { "translation": [0, 0, 0.25], "scale": [0.82773, 0.73594, 0.9] }, "fixed": { "translation": [0, 0, 8.75] } }, "groups": [ 0, { "name": "straps", "origin": [0, 0, 0], "color": 0, "children": [1, 2, 3] } ] } ```
    • Add the crash-report or latest.log (logs-folder) with sites like https://paste.ee/ and paste the link to it here  
    • In your config folder, delete the sophisticatedcore-common.toml file and test it again
    • Add the crash-report or latest.log (logs-folder) with sites like https://paste.ee/ and paste the link to it here  
    • I am getting an error message that my mods and my server are not on the same minecraft version when they clearly are. My server and my mods are on 1.20.1 and the error says that the server is 1.20 even though it's on forge 47.2.30.  
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.