Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

1.16.5 EULA issue when running the bat file


Ricchi
 Share

Recommended Posts

Hello, I've been trying to run a 1.16.5 forge server via the ".bat" file.

I am stuck on passing the eula.txt check. When I run the server with the installed ".jar" everything works fine, all files and folders get generated, and eula is true. But when I use the bat file, it stops when checking the eula file, as if it was not set to true. I've tried reinstalling forge server with different versions (36.0.0, 36.2.0 and 36.0.0) and using java 8 as well as java 11.

This wouldn't be a problem if bat file wasn't necessary to increase the RAM allocation. What can be causing the discrepency between running the bat and running the jar manually?

This is what CMD shows when I run the bat file for starting the server.

B.png

This is what the contents of bat file look like (I run this file as administrator too)

A.png

Link to comment
Share on other sites

Where is that bat located?

This is my Forum Signature, I am currently attempting to transform it into a small guide for fixing easier issues using spoiler blocks to keep things tidy.

 

As the most common issue I feel I should put this outside the main bulk:

The only official source for Forge is https://files.minecraftforge.net, and the only site I trust for getting mods is CurseForge.

If you use any site other than these, please take a look at the StopModReposts project and install their browser extension, I would also advise running a virus scan.

 

For players asking for assistance with Forge please expand the spoiler below and read the appropriate section(s) in its/their entirety.

Spoiler

Logs (Most issues require logs to diagnose):

Spoiler

Please post logs using one of the following sites (Thank you Lumber Wizard for the list):

https://gist.github.com/100MB Requires member (Free)

https://pastebin.com/: 512KB as guest, 10MB as Pro ($$$)

https://hastebin.com/: 400KB

Do NOT use sites like Mediafire, Dropbox, OneDrive, Google Drive, or a site that has a countdown before offering downloads.

 

What to provide:

...for Crashes and Runtime issues:

Minecraft 1.14.4 and newer:

Post debug.log

Older versions:

Please update...

 

...for Installer Issues:

Post your installer log, found in the same place you ran the installer

This log will be called either installer.log or named the same as the installer but with .log on the end

Note for Windows users:

Windows hides file extensions by default so the installer may appear without the .jar extension then when the .log is added the log will appear with the .jar extension

 

Where to get it:

Mojang Launcher: When using the Mojang launcher debug.log is found in .minecraft\logs.

 

Curse/Overwolf: If you are using the Curse Launcher, their configurations break Forge's log settings, fortunately there is an easier workaround than I originally thought, this works even with Curse's installation of the Minecraft launcher as long as it is not launched THROUGH Twitch:

Spoiler
  1. Make sure you have the correct version of Forge installed (some packs are heavily dependent on one specific build of Forge)
  2. Make a launcher profile targeting this version of Forge.
  3. Set the launcher profile's GameDir property to the pack's instance folder (not the instances folder, the folder that has the pack's name on it).
  4. Now launch the pack through that profile and follow the "Mojang Launcher" instructions above.

Video:

Spoiler

 

 

 

or alternately, 

 

Fallback ("No logs are generated"):

If you don't see logs generated in the usual place, provide the launcher_log.txt from .minecraft

 

Server Not Starting:

Spoiler

If your server does not start or a command window appears and immediately goes away, run the jar manually and provide the output.

 

Reporting Illegal/Inappropriate Adfocus Ads:

Spoiler

Get a screenshot of the URL bar or copy/paste the whole URL into a thread on the General Discussion board with a description of the Ad.

Lex will need the Ad ID contained in that URL to report it to Adfocus' support team.

 

Posting your mod as a GitHub Repo:

Spoiler

When you have an issue with your mod the most helpful thing you can do when asking for help is to provide your code to those helping you. The most convenient way to do this is via GitHub or another source control hub.

When setting up a GitHub Repo it might seem easy to just upload everything, however this method has the potential for mistakes that could lead to trouble later on, it is recommended to use a Git client or to get comfortable with the Git command line. The following instructions will use the Git Command Line and as such they assume you already have it installed and that you have created a repository.

 

  1. Open a command prompt (CMD, Powershell, Terminal, etc).
  2. Navigate to the folder you extracted Forge’s MDK to (the one that had all the licenses in).
  3. Run the following commands:
    1. git init
    2. git remote add origin [Your Repository's URL]
      • In the case of GitHub it should look like: https://GitHub.com/[Your Username]/[Repo Name].git
    3. git fetch
    4. git checkout --track origin/master
    5. git stage *
    6. git commit -m "[Your commit message]"
    7. git push
  4. Navigate to GitHub and you should now see most of the files.
    • note that it is intentional that some are not synced with GitHub and this is done with the (hidden) .gitignore file that Forge’s MDK has provided (hence the strictness on which folder git init is run from)
  5. Now you can share your GitHub link with those who you are asking for help.

[Workaround line, please ignore]

 

Link to comment
Share on other sites

You're running the server in your system32 folder.
If you look in that folder you'll find the eula.txt
The problem seems to be your language settings, and the fact that you're encoding the \ character into some weird unicode.
Make sure you save the file as basic ASCII or UTF-8.
you can also try using / instead  of \

I do Forge for free, however the servers to run it arn't free, so anything is appreciated.
Patreon: http://www.patreon.com/lexmanos
Paypal: http://paypal.me/LexManos

BitCoin: 1Q8rWvUNMM2T1ZfDaFeeYQyVXtYoeT6tTn

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, LexManos said:

You're running the server in your system32 folder.
If you look in that folder you'll find the eula.txt
The problem seems to be your language settings, and the fact that you're encoding the \ character into some weird unicode.
Make sure you save the file as basic ASCII or UTF-8.
you can also try using / instead  of \

I edited the eula.txt file in my system32 folder which fixed the problem. Thank you for your help kind sir. I will apply other fixes to my files too. Have a nice day!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.