Jump to content

[1.18.2] Multiple registries of same type


Adil Yilan

Recommended Posts

I have a lot of blocks so I have decided to create multiple registries to keep things more clear:

public final class FruitBlocks {
	
	private FruitBlocks() {}
	
	public static final DeferredRegister<Block> REGISTRY = 
			DeferredRegister.create(ForgeRegistries.BLOCKS, ExperimentalMod.MODID);

	public static final RegistryObject<FruitPlantBlock> ORANGE_PLANT = 
			REGISTRY.register("orange_plant", () -> new OrangePlantBlock());
  
    /// ... More fruit blocks are registered here
			
}

 

This is another registry but for different group of blocks:

 

public final class MachineBlocks {
	
	private MachineBlocks() {}
	
	public static final DeferredRegister<Block> REGISTRY = 
			DeferredRegister.create(ForgeRegistries.BLOCKS, ExperimentalMod.MODID);

	public static final RegistryObject<Block> TERRAFORMER = 
			REGISTRY.register("terraformer", () -> new TerraformerBlock());

    /// ... More machine blocks are registered here
}

Everything is working as expected, but I am not sure if this is safe thing to do?

Is there a smarter/better way to separate groups of blocks/items/entities?

 

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Adil Yilan said:

Is there a smarter/better way to separate groups of blocks/items/entities?

There is no official way from Forge, you can use the way you prefer. One Class and separate the types with a new line, a global Block class with sub-classes for each type or separate Classes as you already use it

Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, Adil Yilan said:

Everything is working as expected, but I am not sure if this is safe thing to do?

over read the question 😅

the only thing you need to mention is that you should not put the DeferredRegister and the RegistryObjects in separate Classes. This means you need to use a new DeferredRegister for each class, if you use sub-classes you can ignore this. 

If you use one or more DeferredRegisters for Registry should not matter. But um not 100% sure about that.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • SOLVED! I ended up fixing this after a fresh night of sleep and cloning the forge repo and looking through that. I had to add a BiomeModifier class to my mod, see this file here for assistance: MinecraftForge/src/test/java/net/minecraftforge/debug/world/BiomeModifierTest.java at 1.20.1 · MinecraftForge/MinecraftForge (github.com)
    • Hello, I'm creating a mod that should have a classic config file that I create with: ModLoadingContext.get().registerConfig(ModConfig.Type.COMMON, Config.SPEC); but I want also to have into server config folder more files .yml that I handle from the plugin. How can I create that yaml files?
    • Hi, I've been having a problem with Level 4 enchants on tools and items, it will not let me enchant any weapon or item past level 4, level 3 works on somethings but when I try to enchant it will either not show up in the anvil or when using the /enchant command it will say *item does not support the enchantment. I've tried efficiency 4 on a pickaxe and axe and it will not work.
    • Hello! I am posting since I am at the end of the road in terms of googling this solution and/or pouring through github projects. As the title suggests, I am trying to spawn my custom flower into the overworld into existing biomes, nothing crazy just a flower block spawned into the world. I added an entry into forge/biome_modifier called add_dreamcap_mushroom.json. It is as follows: { "type": "forge:add_features", "biomes": [ , "minecraft:plains", "minecraft:jungle", "minecraft:birch_forest", "minecraft:sparse_jungle", "minecraft:forest" ], "features": "herbalistmod:dreamcap_mushroom_patch", "step": "vegetal_decoration" }   I have a directory worldgen/configured_feature with dreamcap_mushroom_patch.json as follows:   { "type": "minecraft:random_patch", "config": { "feature": { "feature": { "type": "minecraft:simple_block", "config": { "to_place": { "type": "minecraft:simple_state_provider", "state": { "Name": "herbalistmod:dreamcap_mushroom_block" } } } }, "placement": [ { "type": "minecraft:block_predicate_filter", "predicate": { "type": "minecraft:matching_blocks", "blocks": "minecraft:air" } } ] }, "tries": 32, "xz_spread": 7, "y_spread": 3 } }   I have a directory worldgen/placed_feature with dreamcap_mushroom_patch.json as follows: { "feature": "herbalistmod:dreamcap_mushroom_patch", "placement": [ { "type": "minecraft:count", "count": 2 }, { "type": "minecraft:in_square" }, { "type": "minecraft:heightmap", "heightmap": "WORLD_SURFACE_WG" }, { "type": "minecraft:biome" } ] }   As far as I know, these are the only files I need in order to generate blocks, etc into the world, yet despite this I have made tons of worlds searching high and low and my block is nowhere to be found. Am I doing something wrong here or missing something obvious? Thanks in advance!  
  • Topics

  • Who's Online (See full list)

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.