Jump to content

(SOLVED)Requesting help with textures and 1.9


RedBullSlurpie

Recommended Posts

So I have my mod for 1.8.9, which works great.. I started the port to 1.9 today, with some stuff broken, but will fix that later, my main issue is textures in my hand and inventory.. They don't load.. But if i place for example, my Topaz_Ore on the ground, it loads the texture, any item from my mod that is placeable the texture loads.. and items that are in my hand/inventory, and aren't placeable, work fine, but textures aren't there.. Am i missing something with 1.9?

 

Let me know if you need any screen shots of whatever you need, or if I am just missing something from 1.8.9 to 1.9... Thanks everyone.

Link to comment
Share on other sites

When I updated to 1.9, I didn't have any problems with textures, only that the items were really big in your hand.

 

Does the console specify any errors about missing textures? Could you post that log, and a screenshot of your file system?

Don't PM me with questions. They will be ignored! Make a thread on the appropriate board for support.

 

1.12 -> 1.13 primer by williewillus.

 

1.7.10 and older versions of Minecraft are no longer supported due to it's age! Update to the latest version for support.

 

http://www.howoldisminecraft1710.today/

Link to comment
Share on other sites

- Do not use the unlocalized name to determine the model name.

- Use ModelLoader.setCustomModelResourceLocation in preInit instead of the ItemModelMesher version you have right now.

 

Okay so where it says Minecraft.getMinecraft().getRenderItem().getItemModelMesher().register(item, change that too ModelLoader.setCustomModelResourceLocation?

Link to comment
Share on other sites

Question:

 

Why do you require your items to take an unlocalized name via their constructor?  You don't use the class for more than one item, so there's literally no point in doing this.

Second, why do you use the unlocalized name to register the item?  This is bad practice.

Apparently I'm a complete and utter jerk and come to this forum just like to make fun of people, be confrontational, and make your personal life miserable.  If you think this is the case, JUST REPORT ME.  Otherwise you're just going to get reported when you reply to my posts and point it out, because odds are, I was trying to be nice.

 

Exception: If you do not understand Java, I WILL NOT HELP YOU and your thread will get locked.

 

DO NOT PM ME WITH PROBLEMS. No help will be given.

Link to comment
Share on other sites

- You are still using the unlocalized name for your model names.

- You never call the registerRenders method in your proxy from anywhere. Methods will not get called by magic.

 

So in the  ModelLoader.setCustomModelResourceLocation(item, 0, new ModelResourceLocation(Referances.MODID + ":" + item.getUnlocalizedName().substring(5), "inventory"));, is where i change the unlocalized name? What do I change it too? Sorry am new to this because I didn't have to do it for 1.8.9.

 

Also, how do I call the registerRenders in the proxy for the new code?

 

Thanks for your help.

Link to comment
Share on other sites

What do I change it too?
You change it to whatever you called your model file. If you called it "fooBarBaz.json", you use "mymod:fooBarBaz" in the registration. Simple as that.

Although it can be useful to name the json files the same as the registry name of your Block/Item, in this case you can use

new ModelResourceLocation(myItem.delegate.getResourceName(), "inventory")

.

Also, how do I call the registerRenders in the proxy for the new code?

Like any other method.

You do know how to call a method, right? Because if not, you need to go learn Java first.

 

Well, when I made the mod, I was following tutorials.. after that I just started adding more and more.. I just don't understand why my code i had before hand, didn't work on 1.9 when it worked on 1.8.9.. Im just getting more confused as you tell me more stuff to do. I'm sorry im a noob at this, i've only followed tutorials to get me this far besides the other items i've added myself after the fact.

And when you say, I change it to whatever I called my model file, do you mean in the models folder? Or a model.java file?

Link to comment
Share on other sites

I just don't understand why my code i had before hand, didn't work on 1.9 when it worked on 1.8.9..
If you (same as now) didn't call the method in your proxy then no, this did not work on 1.8.9.

Literally nothing changed in this regard from 1.8.9 to 1.9

And when you say, I change it to whatever I called my model file, do you mean in the models folder? Or a model.java file?

model.java? Where did you get this from now? How is that related to what we are talking about?

 

I must have had something called in my 1.8.9 as the textures worked fine.. I can post screenshots of that if you'd like, just tell me what you want to see, because i literally changed nothing from 1.8.9 to 1.9 except for the modelloader you just had me change. Otherwise in 1.8.9 it worked fine. But if you want to see screenshots of my 1.8.9, then tell me what you wanna see and ill post them, like, ClientProxy, main.java, and my PReInit, whatever you want to see.

 

As for the model.java thing, I don't know I got confused when you started talking models, so I thought you meant I needed my own model.class, which I don't have.

Link to comment
Share on other sites

As I said like 200 posts ago: you need to actually call registerRenders in your proxy. So... yes.

Just call the damn method.

 

I got it. Thank you for all your help and patience with my nooby ass. I don't know why it didn't copy from 1.8.9 over to 1.9 when I brought everything else over. But thank you again.

Link to comment
Share on other sites

When I updated to 1.9, I didn't have any problems with textures, only that the items were really big in your hand.

 

Does the console specify any errors about missing textures? Could you post that log, and a screenshot of your file system?

 

Yes i had that issue as well, you need to change the Json files in the Models/Items or Blocks folder to match the new vanilla ones. They changed some stuff, mainly, get rid of the 1st person 3rd person thing at the bottom of the Json file, and change where it says,  builtin, to item at the top. That will solve your "Big Item" issue. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.