Jump to content

Can't load worlds which was createt with a previous version of forge


jokish363

Recommended Posts

Today after I updated to forge 12.18.1.2063 for MC 1.10.2.

If I tried to join my existing singleplayer world, the loading stops and I find the following entry in the log

This world was saved with mod Forge version 12.18.1.2060 and it is now at version 12.18.1.2063, things may not work well

So I go back to the 2060 version and the world is loading without problems

In my case the loading stops from the 2061 - 2063 version (I have checked that)

and I get a server crash rather than a client crash though it is a single player world

Edit: I forgot to mention that the client is freezing and the only way out is to kill the process

Latest log: http://paste.ee/p/GFLLH

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • Hello, Hi and I am making a forge 1.12.2 mod and also trying to get a custom model helmet item (I made a joker mask) and exported it to .json format and put it in the ~/namespace/models/item folder. Though, I'm struggling to get the item to render what I want it to be rendered like as I've positioned it in the 'head' window view in blockbench. How did you render out your model? I checked your code and it looks like no references to the actual model are being made. I'm new to this forge modding stuff (was a fabric modder) and I desperately need some help. Is there a way to standardly render out armor models made using blockbench? any methods that one can use? My model in JSON: ```json { "credit": "Made with Blockbench", "texture_size": [160, 160], "textures": { "0": "ydyrn:items/joker_mask_texture", "particle": "ydyrn:items/joker_mask_texture" }, "elements": [ { "from": [0, 0, 0], "to": [16, 16, 1], "faces": { "north": {"uv": [0, 1.7, 16, 14.2], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [0, 4, 0.9, 5.6], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [0, 5.8, 1.6, 7.4], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [0, 1.9, 1.3, 3.5], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [0, 3.4, 1.6, 4.2], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [0, 9, 1.6, 9.7], "texture": "#0"} } }, { "from": [15.8, 11, 0.5], "to": [16.2, 13, 15], "faces": { "north": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"} } }, { "from": [0.2, 11, 14.6], "to": [15.8, 13, 15], "faces": { "north": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 8.1], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 8.1], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 7.94], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [7.9, 7.9, 9.46, 7.94], "texture": "#0"} } }, { "from": [-0.2, 11, 0.5], "to": [0.2, 13, 15], "faces": { "north": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "east": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "south": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 8.1], "texture": "#0"}, "west": {"uv": [7.9, 7.9, 9.35, 8.1], "texture": "#0"}, "up": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"}, "down": {"uv": [7.9, 7.9, 7.94, 9.35], "texture": "#0"} } } ], "display": { "thirdperson_righthand": { "translation": [-0.25, -2.75, 0], "scale": [0.3, 0.3, 0.3] }, "thirdperson_lefthand": { "translation": [-0.25, -2.75, 0], "scale": [0.3, 0.3, 0.3] }, "firstperson_righthand": { "rotation": [-9, 115, 15], "translation": [0, 1.25, -1.75], "scale": [0.5, 0.5, 0.5] }, "firstperson_lefthand": { "rotation": [-9, 115, 15], "translation": [0, 1.25, -1.75], "scale": [0.5, 0.5, 0.5] }, "ground": { "rotation": [40, 0, 0], "translation": [0, -2.5, 0], "scale": [0.5, 0.5, 0.5] }, "gui": { "rotation": [0, 180, 0] }, "head": { "translation": [0, 0, 0.25], "scale": [0.82773, 0.73594, 0.9] }, "fixed": { "translation": [0, 0, 8.75] } }, "groups": [ 0, { "name": "straps", "origin": [0, 0, 0], "color": 0, "children": [1, 2, 3] } ] } ```
    • Add the crash-report or latest.log (logs-folder) with sites like https://paste.ee/ and paste the link to it here  
    • In your config folder, delete the sophisticatedcore-common.toml file and test it again
    • Add the crash-report or latest.log (logs-folder) with sites like https://paste.ee/ and paste the link to it here  
    • I am getting an error message that my mods and my server are not on the same minecraft version when they clearly are. My server and my mods are on 1.20.1 and the error says that the server is 1.20 even though it's on forge 47.2.30.  
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.