Jump to content

Unable to play empty soundEvent


Miqhtie

Recommended Posts

Hey,

So I am trying to code a mod that plays giornos theme when you win a game of SW or BW on the hypixel network. When I run the code to play the sound I get the error/warning:

Unable to play empty soundEvent: memesounds:giornos_theme

 
Here is all of my *amazing* code.

 

Code to play sound:

player.addChatMessage(new ChatComponentText("New Message >> " + message));

Location of sound file:

resources/assets/memesounds/sounds

sounds.json which is located in resources/assets/memesounds

{
  "giornos_theme": {"category": "ambient","sounds": [{"name": "giornos_theme","stream": false}]}
}

 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Miqhtie said:

sounds.json which is located in resources/assets/memesounds


{
  "giornos_theme": {"category": "ambient","sounds": [{"name": "giornos_theme","stream": false}]}
}

 

You need to put your modid in front of name. ("name": "memesounds:giornos_theme")

 

  

9 minutes ago, Miqhtie said:

Code to play sound:


player.addChatMessage(new ChatComponentText("New Message >> " + message));

You play your sound by adding a chat message? Okay

Edited by Boy132
Link to comment
Share on other sites

None of the code you posted is relevant to playing the sound.

Please post more of your code.

Some tips:

Spoiler

Modder Support:

Spoiler

1. Do not follow tutorials on YouTube, especially TechnoVision (previously called Loremaster) and HarryTalks, due to their promotion of bad practice and usage of outdated code.

2. Always post your code.

3. Never copy and paste code. You won't learn anything from doing that.

4. 

Quote

Programming via Eclipse's hotfixes will get you nowhere

5. Learn to use your IDE, especially the debugger.

6.

Quote

The "picture that's worth 1000 words" only works if there's an obvious problem or a freehand red circle around it.

Support & Bug Reports:

Spoiler

1. Read the EAQ before asking for help. Remember to provide the appropriate log(s).

2. Versions below 1.11 are no longer supported due to their age. Update to a modern version of Minecraft to receive support.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Didn't work. 

4 minutes ago, Boy132 said:

You need to put your modid in front of name. ("name": "memesounds:giornos_theme")

What parts am I missing. 

3 minutes ago, DavidM said:

None of the code you posted is relevant to playing the sound.

Please post more of your code.

 

Edited by Miqhtie
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Miqhtie said:

What parts am I missing. 

The part of the code where you actually play the sound...

Some tips:

Spoiler

Modder Support:

Spoiler

1. Do not follow tutorials on YouTube, especially TechnoVision (previously called Loremaster) and HarryTalks, due to their promotion of bad practice and usage of outdated code.

2. Always post your code.

3. Never copy and paste code. You won't learn anything from doing that.

4. 

Quote

Programming via Eclipse's hotfixes will get you nowhere

5. Learn to use your IDE, especially the debugger.

6.

Quote

The "picture that's worth 1000 words" only works if there's an obvious problem or a freehand red circle around it.

Support & Bug Reports:

Spoiler

1. Read the EAQ before asking for help. Remember to provide the appropriate log(s).

2. Versions below 1.11 are no longer supported due to their age. Update to a modern version of Minecraft to receive support.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • I had a similar issue to what you do above. Given this is an old post, you've probably sorted this now In my case, I had Java (JDK) 22 installed. After uninstalling that and installing 17.0.11 (having both installed gives the same error), then running the startserver.bat worked for me. I managed to get to the EULA section and then start my server correctly- I hope it helps anyone else who may have this issue!
    • Make a test with another Launcher like MultiMC, AT Launcher or Technic Launcher
    • I opened up Minecraft today for the first time in a month and whenever I try and play forge I get an error 1 message. I restarted my computer, tried reinstalling both Minecraft and Forge and have updated all of my drivers. Nothing seems to work so I'm stumped. I have absolutely no mods installed ATM so I have no idea what could be causing the problem. I hope yall are able to help.   DebugLog:   [19May2024 20:33:51.600] [main/INFO] [cpw.mods.modlauncher.Launcher/MODLAUNCHER]: ModLauncher running: args [--username, dmoy18, --version, 1.20.1-forge-47.2.0, --gameDir, C:\Users\dmoyf\AppData\Roaming\.minecraft, --assetsDir, C:\Users\dmoyf\AppData\Roaming\.minecraft\assets, --assetIndex, 5, --uuid, c083972cd92d4dd2894beb25b82ebe82, --accessToken, ????????, --clientId, MDljMzIwMjYtOTJiNS00YWUxLTk1M2EtN2ExMGExZWM0MDAw, --xuid, 2535417310772497, --userType, msa, --versionType, release, --quickPlayPath, C:\Users\dmoyf\AppData\Roaming\.minecraft\quickPlay\java\1716168829421.json, --launchTarget, forgeclient, --fml.forgeVersion, 47.2.0, --fml.mcVersion, 1.20.1, --fml.forgeGroup, net.minecraftforge, --fml.mcpVersion, 20230612.114412] [19May2024 20:33:51.604] [main/INFO] [cpw.mods.modlauncher.Launcher/MODLAUNCHER]: ModLauncher 10.0.9+10.0.9+main.dcd20f30 starting: java version 17.0.8 by Microsoft; OS Windows 11 arch amd64 version 10.0 [19May2024 20:33:51.634] [main/DEBUG] [cpw.mods.modlauncher.LaunchServiceHandler/MODLAUNCHER]: Found launch services [fmlclientdev,forgeclient,minecraft,forgegametestserverdev,fmlserveruserdev,fmlclient,fmldatauserdev,forgeserverdev,forgeserveruserdev,forgeclientdev,forgeclientuserdev,forgeserver,forgedatadev,fmlserver,fmlclientuserdev,fmlserverdev,forgedatauserdev,testharness,forgegametestserveruserdev] [19May2024 20:33:51.653] [main/DEBUG] [cpw.mods.modlauncher.NameMappingServiceHandler/MODLAUNCHER]: Found naming services : [srgtomcp] [19May2024 20:33:51.668] [main/DEBUG] [cpw.mods.modlauncher.LaunchPluginHandler/MODLAUNCHER]: Found launch plugins: [mixin,eventbus,slf4jfixer,object_holder_definalize,runtime_enum_extender,capability_token_subclass,accesstransformer,runtimedistcleaner] [19May2024 20:33:51.681] [main/DEBUG] [cpw.mods.modlauncher.TransformationServicesHandler/MODLAUNCHER]: Discovering transformation services [19May2024 20:33:51.688] [main/DEBUG] [net.minecraftforge.fml.loading.FMLPaths/CORE]: Path GAMEDIR is C:\Users\dmoyf\AppData\Roaming\.minecraft [19May2024 20:33:51.689] [main/DEBUG] [net.minecraftforge.fml.loading.FMLPaths/CORE]: Path MODSDIR is C:\Users\dmoyf\AppData\Roaming\.minecraft\mods [19May2024 20:33:51.689] [main/DEBUG] [net.minecraftforge.fml.loading.FMLPaths/CORE]: Path CONFIGDIR is C:\Users\dmoyf\AppData\Roaming\.minecraft\config [19May2024 20:33:51.689] [main/DEBUG] [net.minecraftforge.fml.loading.FMLPaths/CORE]: Path FMLCONFIG is C:\Users\dmoyf\AppData\Roaming\.minecraft\config\fml.toml
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.