Jump to content

Forge server won't launch at all


bubblesses

Recommended Posts

Hi, first of all, thanks for reading this!

 

When trying to launch forge from a fresh install (installed using the installer) on Windows 10 64-bit, I get the following error: 

 

Spoiler

PS C:\Users\username\Documents\forge> java -Xmx2048M -Xms1024M -jar .\forge-1.12.2-14.23.2.2612-universal.jar
A problem occurred running the Server launcher.java.lang.reflect.InvocationTargetException
        at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
        at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
        at java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
        at java.base/java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
        at net.minecraftforge.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.run(ServerLaunchWrapper.java:62)
        at net.minecraftforge.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.main(ServerLaunchWrapper.java:31)
Caused by: java.lang.ClassCastException: java.base/jdk.internal.loader.ClassLoaders$AppClassLoader cannot be cast to java.base/java.net.URLClassLoader
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.<init>(Launch.java:34)
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
        ... 6 more

I've tried using both Java 8 and Java 9, but get the exact same error. I've also tried versions 14.23.2.2612 and 14.23.1.2555 and still get the exact same error. There are no mods installed yet, the mods folder is empty. I've tried deleting all files in the folder and starting fresh, same thing. I've tried running as an administrator, same thing. I've tried launching the regular minecraft jar first, agreeing to the eula, and then launching the forge jar: same thing. I've searched around for people with the same error, but haven't been able to find any useful information. No log files are generated. I've also checked the "Common Problems and Solutions" thread, but couldn't find any relevant help.

 

Any help here is greatly appreciated!!

 

Thanks, 

Bubblesses

Edited by bubblesses
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, bubblesses said:

I've tried using both Java 8 and Java 9, but get the exact same error.

Considering that this is a problem with Java 9 and literally impossible to get on Java 8, you need to try again.

Use Java 8.

I do Forge for free, however the servers to run it arn't free, so anything is appreciated.
Consider supporting the team on Patreon

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • Guest locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.


  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • Please share a link to your crash report on https://paste.ee, as explained in the FAQ. Dumping it directly into the thread often triggers the anti-spam and makes it hard to read due to word wrapping
    • Hi all, I'm running a 1.20.1 Minecraft Forge server with a hosting website and something seems to have gone wrong. It started as an occasional crash that has now become extremely frequent and I don't know what exactly is causing it. I already tried disabling watchdog but the server crashes anyway. Oddly it only occasionally generates a crash report after a crash occurs. Based on viewing the server console's research usage it seems that the CPU spikes astronomically high (100% usage), especially when chunks are being loaded or when a new person joins the server. I downloaded Spark to create a profile (https://spark.lucko.me/bBlWe7ou29) but I lack experience with this mod and don't understand what I'm looking at/how this should help me diagnose the issue. I am using a lot of mods so I'm guessing there is some sort of issue there or a corrupted chunk (although MCRF found no chunk errors). We actually don't experience any lag until the crash occurs, so it's some sort of sudden spike in resource usage. Based on the crash report I've already tried removing Canary and Modernfix but there was no change. Thanks for any help you can provide. Specs:  4 cores x 4200MHz AMD Ryzen 9 5950X 4GB RAM Crash report:  
    • will test that once i get home, thanks
    • I am getting this exception (I am new and just trying to create an item) Caused by: java.io.FileNotFoundException: abrasmagics:models/item/ingot_test.json at net.minecraft.client.resources.SimpleReloadableResourceManager.getResource(SimpleReloadableResourceManager.java:69) ~[SimpleReloadableResourceManager.class:?] at net.minecraft.client.renderer.block.model.ModelBakery.loadModel(ModelBakery.java:334) ~[ModelBakery.class:?] at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader.access$1400(ModelLoader.java:115) ~[ModelLoader.class:?] at net.minecraftforge.client.model.ModelLoader$VanillaLoader.loadModel(ModelLoader.java:861) ~[ModelLoader$VanillaLoader.class:?] at net.minecraftforge.client.model.ModelLoaderRegistry.getModel(ModelLoaderRegistry.java:157) ~[ModelLoaderRegistry.class:?]   However the directory is set up correctly and the file does exist   idk how to upload images so here is a treeview of the directories:   src ├───main │ ├───java │ │ └───net │ │ └───abrasmods │ │ └───abrasmagics │ │ ├───init │ │ ├───items │ │ └───utils │ │ ├───handlers │ │ ├───misc │ │ └───proxy │ └───resources │ └───assets │ └───abrasmagics │ ├───models │ │ ├───block │ │ └───item │ └───textures └───test ├───java └───resources   the file ingot_test.json is under models/item. The directory seems fine and the file does exist so anyone plz help.   i am using intellij and is coding for 1.12.2
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.