Jump to content

[SOLVED] [1.10] Custom walls model error


DBLouis
 Share

Recommended Posts

Hi!

 

How can I get rid of this error :

MultiModel minecraft:builtin/missing is empty (no base model or parts were provided/resolved)

 

I think it's due to the fact that there isn't a default model in the blockstate file :

 

 

{

"forge_marker": 1,

"variants": {

"up": {

"true": {

"submodel": { "wall_up": { "model": "wall_post" } }

},

"false": {}

},

"north": {

"true": {

"submodel": { "wall_north": { "model": "wall_side", "uvlock": true } }

},

"false": {}

},

"east": {

"true": {

"submodel": { "wall_east": { "model": "wall_side", "y": 90, "uvlock": true } }

},

"false": {}

},

"south": {

"true": {

"submodel": { "wall_south": { "model": "wall_side", "y": 180, "uvlock": true } }

},

"false": {}

},

"west": {

"true": {

"submodel": { "wall_west": { "model": "wall_side", "y": 270, "uvlock": true } }

},

"false": {}

},

"type": {

"red_granite": {

"textures": {

"wall": "undergroundbiomes:blocks/red_granite"

}

},

"black_granite": {

"textures": {

"wall": "undergroundbiomes:blocks/black_granite"

}

},

"rhyolite": {

"textures": {

"wall": "undergroundbiomes:blocks/rhyolite"

}

},

"andesite": {

"textures": {

"wall": "undergroundbiomes:blocks/andesite"

}

},

"gabbro": {

"textures": {

"wall": "undergroundbiomes:blocks/gabbro"

}

},

"basalt": {

"textures": {

"wall": "undergroundbiomes:blocks/basalt"

}

},

"komatiite": {

"textures": {

"wall": "undergroundbiomes:blocks/komatiite"

}

},

"dacite": {

"textures": {

"wall": "undergroundbiomes:blocks/dacite"

}

}

},

"type=red_granite": [{ "model": "wall_inventory", "textures": { "wall": "undergroundbiomes:blocks/red_granite" } }],

"type=black_granite": [{ "model": "wall_inventory", "textures": { "wall": "undergroundbiomes:blocks/black_granite" } }],

"type=rhyolite": [{ "model": "wall_inventory", "textures": { "wall": "undergroundbiomes:blocks/rhyolite" } }],

"type=andesite": [{ "model": "wall_inventory", "textures": { "wall": "undergroundbiomes:blocks/andesite" } }],

"type=gabbro": [{ "model": "wall_inventory", "textures": { "wall": "undergroundbiomes:blocks/gabbro" } }],

"type=basalt": [{ "model": "wall_inventory", "textures": { "wall": "undergroundbiomes:blocks/basalt" } }],

"type=komatiite": [{ "model": "wall_inventory", "textures": { "wall": "undergroundbiomes:blocks/komatiite" } }],

"type=dacite": [{ "model": "wall_inventory", "textures": { "wall": "undergroundbiomes:blocks/dacite" } }]

}

}

 

 

 

 

Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

"missing" is the model used when you've screwed up the JSON stuff so that it doesn't know what model to use for a block. If missing is missing, then something is seriously wrong. Are you using a core mod? If not, then you may need to start over from setupDecompWorkspace.

 

However, before you go that far, it might help to post your entire log file (not console!) in a spoiler section.

 

 

The debugger is a powerful and necessary tool in any IDE, so learn how to use it. You'll be able to tell us more and get better help here if you investigate your runtime problems in the debugger before posting.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Posts

    • REM Forge requires a configured set of both JVM and program arguments. REM Add custom JVM arguments to the user_jvm_args.txt REM Add custom program arguments {such as nogui} to this file in the next line before the %* or REM  pass them to this script directly "C:\Program Files\Java\jdk-17\bin\Java.exe" @user_jvm_args.txt @libraries/net/minecraftforge/forge/1.18.2-40.1.80/win_args.txt -Xmx8G -Xms8G %* pause     so I used it.
    • I created an SOUL_JAR Item that has been registered for each mob like - mod:soul_jar_minecraft_cow etc.. but it all has different registry names, i have a model file name soul_jar.json and i want to know how to bind each of those items to this class (When mod iterates through all of vanilla mobs and registering items for them).   I didn't found any info about it because all of info is outdated, and forge docs is complicated asf (i wish there would be more examples) i also used AI but it showing me only outdated info, but theres some code where i registering my item and trying to bind it to model ->   public static void register(IEventBus eventBus){ ITEMS.register(eventBus); Set<ResourceLocation> entityKeyList = ForgeRegistries.ENTITY_TYPES.getKeys(); for (ResourceLocation k : entityKeyList) { EntityType<?> entityType = ForgeRegistries.ENTITY_TYPES.getValue(k); if (!entityType.getCategory().equals(MobCategory.MISC)) { RegistryObject<Item> SOUL_JAR = ITEMS.register("soul_jar" + '_' + k.toString().replace(':', '_').replace('.', '_'), () -> new JarItem(new Item.Properties().rarity(Rarity.RARE).tab(ModTabs.MAGICAL_OBSESSION_JARS), entityType)); if (Thread.currentThread().getThreadGroup() == SidedThreadGroups.CLIENT) { ItemModelShaper itemModelShaper = Minecraft.getInstance().getItemRenderer().getItemModelShaper(); itemModelShaper.register(SOUL_JAR.get().asItem(), new ModelResourceLocation("item.soul_jar", "inventory")); } } } } I also have more questions like how to iterate through all other mods mobs also, or render mob inside of a jar in inventory, but i will try to figure it out.
    • I looked into OctoEconomyAPI and saw that it was a JAR api for fabric. This means you have a fabric mod in your mods folder. I downloaded your mod folder and wasted 2 solid hours creating a Python script to try to find the faulty mod, and eventually just gave up. I suggest you create two installations with half or the mods in each, find which one doesn't launch, cut that one in half, and repeat until you find the fabric mod. Investigué OctoEconomyAPI y vi que era una API JAR para fabric. Esto significa que tienes un mod de Fabric en tu carpeta de mods. Descargué su carpeta de mods y desperdicié 2 horas completas creando un script de Python para tratar de encontrar el mod defectuoso, y finalmente me di por vencido. Le sugiero que cree dos instalaciones con la mitad o las modificaciones en cada una, encuentre cuál no se inicia, córtela por la mitad y repita hasta que encuentre la modificación Fabric.   (The Python script I made is here): (El script de Python que hice está aquí):  
    • I've got it to work now. Instead of using the texture manager I used the Render System:   RenderSystem.setShaderTexture(0, new ResourceLocation("mcaquests", "textures/item/questbook.png"));  
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.